2024. április 25., csütörtök

Dereng az optimizmus

Az Újvidéki Vásáron járt a polgármester

Az Újvidéki Vásár legnagyobb csarnokában zökkenőmentes a polgárok tömeges oltására megszervezett akció, a városban százezer embert terveznek beoltani. Bejelentkezni a www.euprava.gov.rs honlapon lehet. Azoknak, akik az első vakcina felvétele után megfertőződnek, jelenteniük kell ezt az e-uprava rendszerének, amely a második oltásadag felvételét illetően új, későbbi dátumot határoz meg számukra.

Miloš Vučević polgármester tegnap ellátogatott a vásárra, az 1-es csarnokban elégedettségének adott hangot a látottak kapcsán: – Az orvoscsapatok hibátlanul megszervezett munkát folytatnak, köszönettel tartozunk polgárainknak a kimagasló fegyelem és a felelősségtudó viselkedésmód miatt. Köszönet az egészségügyi dolgozóinknak is, azoknak, akik az ünnep idején is szorgalmasan dolgoznak. A székvárosban mostanáig 45 ezer polgár vette fel az oltás első részét, 17 ezren már az újraoltáson is túl vannak. Beszélgettem a polgárokkal, elégedettek a dolgok ütemével. Most már az optimizmus fénye dereng polgártársainkban, mindenekelőtt az idősekben, akik már alig várják, hogy korlátozások nélkül együtt lehessenek családtagjaikkal. Büszke vagyok arra, hogy Szerbia Európa-viszonylatban a második helyen áll az oltási folyamat hatékonyságának terén, a bejelentett, újabb oltásszállítmány szavatolja a sikert. Gratulálok az államvezetésnek – nyilatkozta a polgármester a látogatás során, majd felszólított mindenkit arra, hogy jelentkezzünk be a fent említett portálon, amely – szerinte – kifogástalanul működik. – Az a célunk, hogy mielőbb visszazökkenjünk a megszokott kerékvágásba, de növekszik a megbetegedettek száma, és azoknak a száma, akik kórházi kezelésre szorulnak. Ez azt jelenti, hogy ellazultunk, továbbra is különösen óvatosnak kell lennünk, és mindenekelőtt türelmesnek – üzente Vučević.

Újvidéken a felügyelők továbbra is folyamatosan ellenőrzik a járványügyi rendelkezések betartását, a vendéglátóipari létesítményekben, a helyzet stabilizálásának érdekében állandó kapcsolatban állnak a válságstábbal.

A városban továbbra is csak az újtelepi egészségházban fogadják a koronavírusos betegeket, ennek a rendelőközpontnak a telefonszámai: 021/4879-213, 4879-215, 4879-217, 4879-231, 4879-239 és 4879-243.