2024. április 25., csütörtök

Tiltakoznak a garázsépítés ellen

Az újtelepiek inkább a zöldet választják

A Zöld Újtelep elnevezésű polgári csoport tüntetésre szólította fel a polgárokat, valamint a felelősségtudó, városrendészeket és építészeket is. Az akciót szombaton, február 20-án 11 órakor tervezik megtartani a Jovan Dučić és a Miloš fejedelem sugárutak kereszteződésénél lévő parkolónál. A tiltakozásnak az a célja, hogy a lakók kifejezzék elégedetlenségüket azzal a tervvel kapcsolatban, amely szerint garázsokat építenének a már meglévő zöld területtel körbevett parkolóknál és az új lakóházaknál is az Újtelep városrészben.

A 021.rs hírportál által is közölt felhívásban az áll, hogy a tüntetést az Újtelep részletes átrendezését szorgalmazó tervezet közvitáját követően tartanák meg, ezt a megtekintést holnapra jelentettek be. A polgárok kifejezik elégedetlenségüket abban az esetben, ha a vita során az önkormányzat illetékesei elvetik meglátásaikat és kifogásaikat. Ellenkező esetben természetesen elégedettek lesznek, és az akciót lefújják. A tiltakozók sétát terveznek a gyülekezés helyszínétől a Bata Brkić sugárúton az új lakótömbökig, ahol részben a földbe ásott, fizetős garázsokat terveznek építeni a lakók által természetesként elvárt, ingyenes parkolók helyett. A tiltakozás „teázással” zárul az Anđa Ranković utca 11. és a Živko Radovanović utca 3-as számú épületei közötti udvarrészben.

Marija Prijić Sladić, a szervezők egyike elmondta, hogy a tiltakozók petíciót is aláírhatnak a https://www.peticije.online/za_zeleno_novo_naselje linken, ezt idáig mintegy 1200 polgár támogatta. Hozzátette, hogy ezzel a megmozdulással azokat a polgártársaikat szeretnék támogatni, akik immár 330 kifogást nyújtottak be a városrész átrendezésének tervezetével kapcsolatban.

A polgári csoportok a múlt héten már kérték a városi önkormányzattól, hogy halassza el az ülést, mivel szerintük jelenleg nem lehet azt megtartani a járványhelyzet miatt, és a korlátozó előírások szerint a polgárok ki vannak zárva a közvitából.

Az Újtelep városrész a múlt század ’80-as éveiben egyszer már kiépült, most ismét „rendeltetésszerűvé” szeretnék tenni – az önkormányzat garázsépítést helyezett kilátásba

Az Újtelep városrész a múlt század ’80-as éveiben egyszer már kiépült, most ismét „rendeltetésszerűvé” szeretnék tenni – az önkormányzat garázsépítést helyezett kilátásba