2024. március 29., péntek
AUSTRALIAN OPEN

Karacev Dimitrovot is megverte, már elődöntős

A 27 éves orosz teniszező szenzációsan menetelt a negyeddöntőig

A selejtezőből indult orosz Aszlan Karacev folytatta szenzációs menetelését az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, kedden a bolgár Grigor Dimitrovot is legyőzte, s ezzel bejutott a legjobb négy közé. A világranglistán 114., 27 éves játékos történelmet írt, a profi érában ugyanis ő az első férfi, aki pályafutása első Grand Slam-tornáján máris elődöntőbe jutott.

A keddi mérkőzés első szettjét még a 18. helyen kiemelt Dimitrov nyerte, Karacev azonban ezután hengerelt, s a következő három játszmában mindössze hét játékot engedélyezett riválisának. A bolgárt a meccs során - a harmadik felvonás után - ápolni kellett, a csípőjét, illetve a hátát fájlalta.
Dimitrov ezt megelőzően még szettet sem vesztett idén Melbourne-ben, és sokan a végső győzelemre is esélyesnek tartották.
Karacev a döntőbe kerülésért a címvédő szerb Novak Djokovic és a német Alexander Zverev csatájának továbbjutójával találkozik.
A nőknél is egy mérkőzés fejeződött be eddig, Oszaka Naomi a papírformának megfelelően könnyedén nyert a tajvani Hszie Szu-vej ellen.
Eredmények, negyeddöntő, férfiak:

Karacev (orosz) – Dimitrov (bolgár, 18.) 2:6, 6:4, 6:1, 6:2
negyeddöntő, nők:
Oszaka (japán, 3.) – Hszie (tajvani) 6:2, 6:2.