2024. április 18., csütörtök

A Bitcoin ismét karnyújtásnyira az újabb rekordtól

A kriptovaluta értéke ma elérte az 50 ezer dollárt, ezzel pedig karnyújtásnyira került az újabb rekordtól, amelytől mindössze 60 dollár választja el. Az egyre növekvő tendencia a nagyberuházók miatt következett be, akik egyre komolyabban veszik a digitális valutát.

A világelső és legismertebb kriptovaluta 49.938 dolláros értéket ért el, amivel az idén már nagyjából 70 százalékkal erősödött. A bitcoin értéke akkor kezdett el igazán növekedni, amikor az elektromos autókat gyártó Tesla cég bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollárt fektetett be a kriptovalutába, és elfogadja a digitális valutával való fizetést is.

A rivális Ethereum kriptovaluta is szintén közel tartja magát az 1879 dolláros rekordjához, amelyet még a múlt héten ért el.

A Tesla mellett a Bitcoin az elmúlt hónapokban még számos más befektető érdeklődését is felkeltette, akik már szintén bejelentették a digitális valutában való fizetés elfogadását.

Vladimir Vasić a Szerbiai Bankok Egyesületének titkára elmondta, hogy a kriptovalutákban komoly veszélyek is rejlenek, ugyanis mögötte nem áll monetáris hatalom, vagy állam, ez pedig arra figyelmezteti a digitális valutával való kereskedésben résztvevőket, hogy óvatosak legyenek.

A kockázat abban nyilvánul meg, hogy az értékük rendkívül instabil és napról napra változik, ez pedig hatalmas anyagi veszteséget is okozhat – magyarázta Vasić.

Szavai szerint a kriptovalutákból várhatóan egyre több lesz, viszont a pénzügyi hatalom meg fogja védeni a polgárokat attól a kockázattól, amelyet a digitális valuták értékének ingadozása okozhat.