2024. április 20., szombat
VÍZILABDA

Első zentai pontok

A hazai női vízilabda-bajnokság hétvégi fordulójában a Zenta Yordo megszerezte első pontjait az idei kiírásban, Tóth László együttese a valjevói Valis otthonában aratott meggyőző, 20:6-os győzelmet. A Tisza-partiak leginkább a gyors lefordulásokra alapoztak a találkozó során, a mezőny legeredményesebbje ezúttal a 8 gólig jutó Belec Lea volt, míg Tóth Ágnes 5 találatot szerzett. A zentaiak a héten alsóházi rangadót játszanak a Vračar ellen. A forduló rangadóját a végső győzelemre is esélyes Palilula és a Crvena zvezda vívta, a találkozó a vártnál simább, hétgólos Palilula-sikert hozott.

Eredmények, 2. forduló: Palilula–Crvena zvezda 15:8, Spartacus–Vojvodina 4:21, Valis–Zenta Yordo 6:20, Vračar–Taš 2000 7:16. Az állás: Palilula, Vojvodina és Taš 2000 6, Crvena zvezda és Zenta Yordo 3, Vračar, Spartacus és Valis 0 pont.

Törökország már búcsúzott

Rotterdamban tegnap délután elrajtolt a férfiak olimpiai selejtező tornája. A tervek szerint a viadalon 12 csapat szerepelt volna két csoportban (Görögország, Montenegró, Brazília, Kanada, Georgia és Törökország az A, míg Horvátország, Németország, Oroszország, Románia, Hollandia és Franciaország a B jelű hatosban), ám a közvetlen start előtt kiderült, hogy a törököknél a megengedettnél több koronavírusos is van a csapatban, így kizárták őket a tornáról.

A vasárnapi 1. fordulóban lapzártánkig két találkozó rendeztek, az elsőn a görögök a vártnál nehezebben, mindössze egy góllal múlták felül a többek között az újvidéki, korábban szerb válogatott Boris Vapenskit is felvonultató Grúziát, a másik meccsen Kanada végig vezetve 11:7-re legyőzte Brazíliát.

A csoportkört követően az első négy-négy helyezett jut a negyeddöntőbe, és harcolhat tovább az olimpiai kvótát jelentő első három hely valamelyikéért.

Eredmények, 1. forduló, A csoport: Grúzia–Görögország 10:11, Kanada–Brazília 11:7.