2024. április 24., szerda

Lončar: Egyesek üdülnek, amíg mi emberéleteket mentünk

A Pink televíziónak tett nyilatkozatában Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter keményen reagált a járványügyi intézkedéseket megszegő csoportok viselkedésére.

Elsősorban a hazai hegységekben lévő üdülőhelyeken, illetve ünnepségeken egyre nagyobb számban összegyűlő emberek magatartását kritizálta, ami miatt továbbra sem csökken a fertőzöttek száma.

– Panaszkodnak, hogy miért kellenek az előírások, hát magyarázzák meg, hogy mit akarnak. Ahogy dolgozunk, olyan lesz az eredmény is. Hogyha valaki azt gondolja, hogy így fogunk viselkedni és macska egér harcot játszunk, hát nem fogunk. A bulik szervezése miatt egyre több és több fertőzött lesz a kórházakban. Zavargásszuk az embereket a hegytetőkön, például a Kopaonikon. Amíg egyesek a hegyeken üdülnek, addig mi a védőoltások kiosztásának mikéntjein gondolkodunk. Az egészségügyi dolgozók mindent megtesznek, hogy az emberek ne betegedjenek meg és hogy életben maradjanak – fejtette ki véleményét Lončar.

Mint már ismeretes, két nappal ezelőtt Belgrád Tašmajdan városrészében egy szórakozóhelyen 700 személyes „koronabulit” tartottak. A napokban több hasonló eseményre is lecsaptak a kommunális rendőrök, egy ilyen ünnepségen mintegy 400 ember is összegyűlt.

A hosszú hétvégén a fizetőkapuknál elképesztő mértékű forgalmat jeleztek, mivel rengetegen igyekeztek a síközpontok felé.