2024. április 25., csütörtök

Zentán járt a Nemzet Űrhajósa

Farkas Bertalan a Pál Gajódi Olivér kezelésére legtöbb pénzt felajánlott vajdaságiakkal találkozott

Nem hétköznapi, rangos vendéggel találkozhattak mindazok, akik pénteken a kora délutáni órákban a zentai Fantastico Pub étteremben fogyasztották el ebédjüket. A wellnessközpontként is működő étteremben ugyanis rangos kisérete társaságában a magyarkanizsai Panda Rádió és a Fantastico Wellnessközpont szervezésében nem más, mint a Nemzet Űrhajósa, Farkas Bertalan dandártábornok tette tiszteletét, hogy személyesen átnyújtsa Tőrös István A csillagok útján Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós című könyvét Sóti József nyugdíjas tűzoltóparancsnoknak és feleségének, Sóti Bertának, akik a bajmoki Pál Gajódi Olivér kezelésére elindított Vajdasági Jótékonysági liciten a legtöbb pénzt ajánlották fel a könyvért. 

Az összejövetel résztvevői (Horváth Zsolt felvétele)

Az összejövetel résztvevői (Horváth Zsolt felvétele)

Az 1980-ban Valerij Kubaszovval a világűrt megjárt első, és azóta is egyetlen magyar űrhajós társaságában volt Miskolczi Sándor, a Magyarországi CBA üzletlánc tanácsadója, ügyvezető agrármérnök, élelmiszeripari higiéniai szakmérnök, a szegedi Tisza Rotary Club elnöke, Török György, a 100 éves Szegedi  Ellset Certa  Kereskedelmi Kft. és a 20 éves szabadkai Ellset Certa vállalat tulajdonosa, valamint a Magyar–Szerb Gazdasági Iparkamara elnöke, Török László, a Szegedi Török kulcsszerviz tulajdonosa, a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  alelnöke, dr. Lukács János rendőr vezérőrnagy,  a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karának docense, Csongrád-Csanád megye főkapitánya, Dr. Lukács Jánosné Anikó pedagógus, Vladimir Janjatović rádiódiffúzió szakértő, a 22 éves Panda Rádió és Tisa Marketing Kft. alapítója és tulajdonosa, a szerbiai újságírók egyesületének tagja, a RAB Szerbia tanácstagja, valamint Kiss Zenóbia, a szerbiai Soroptimist Klub elnöke, az összejövetel szervezője.

A Nemzet Űrhajósa a könyv átnyújtását követően kíséretévé megtekintette a Fantastico Wellnessközpontot és éttermet, s az ő jelenlétében került felavatásra az étterem nemrég elkészült, egyfajta VIP része, ahol a tervek szerint a jövőben borvacsorákat szándékoznak szervezni.

Farkas Bertalan a közeljövőben, amint lehetőség nyílik rá, ismét ellátogat Vajdaságba, Magyarkanizsára, Szabadkára és Zentára, ahol bemutatják majd az életútjáról szóló könyvet.