2024. március 28., csütörtök

Ünnepi nyitvatartások hétfőn és kedden

ÚJVIDÉK

Az államiság napja miatt az újvidéki Promenada üzletközpontban lévő üzletek 9 és 20 óra között tartanak nyitva, kivéve az épületben lévő Univerexport üzletét, a DM és Lilly gyógyszertárakat, valamint a Galen pharmot, amelyek 9 és 21 óra között dolgoznak. A város területén lévő Maxi üzletlánc üzletei 7.30-tól 15 óráig tartanak nyitva. Az Univerexport üzletei az ünnepekben vasárnapi munkarend szerint dolgoznak, vagyis 7 és 15 óra között. A Mercator üzletközpont 8-tól 22 óráig tart nyitva. A Spens az ünnepek ideje alatt 7.30 és 22 óra között tart nyitva. A Big üzletközpont 9 és 20 óra között fogadja a vásárlókat, a Cinestar mozi pedig 13-tól 21 óráig a látogatókat. A Gomex üzletlánc üzletei a megszokott rend szerint tartanak nyitva, vagyis 7.30-tól 21.30-ig, a Mikromarket üzletei pedig 6-tól 21 óráig. A Lidl üzletlánc 8 és 21 óra között tart várja a vásárlókat. Az Újvidéki Egészségház rendelői 7 és 20 óra között fogadják a betegeket. A Janković gyógyszertárak az ünnepnapok ideje alatt 7 és 22 óra között tartanak nyitva, a Benu gyógyszertárak pedig 7 és 20 óra között. 

SZABADKA

A Szabadkai Egészségházak általános orvosi rendelői közül ma és holnap ügyeletet tartanak a IV. számú rendelőben (Karađorđe út 55.) 7 és 20 óra között és a Gyermekorvosi Rendelőben (Đure Đaković utca 14.) 8 órától éjfélig. A belgyógyászati szolgálat 7 és 13 óra között fogadja a pácienseket a Fogorvosi Poliklinikán (Fasizmus áldozatainak tere 16.). A szervezett oltás és újraoltás 8 és 20 óra között folyik az új városháza épületében (Lazar Nešić tér 4.) és az I. számú rendelőben (Kumičić utca 4.). A Szabadkai Gyógyszertár városháza alatti patikája reggel fél nyolctól este tíz óráig fogadja a vásárlókat. A Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat városi buszai a vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

A Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat munkatársai nem szállítják el a szemetet, viszont a kelebiai helyi közösség területéről, a város irányából bal oldali részen igen. Az ünnepnapokon a vállalat pénztára zárva lesz. A Pogrebno Temetkezési Kommunális Közvállalat munkatársai 8-tól 13 óráig végeznek kommunális és temetkezési szolgáltatásokat, és temetés is szerveznek ezeken a napon. A Szerbiai Posta ügyeletet tart 9-től 16 óráig a Bajai úti (Univerexport) postán, a horgosi határátkelőn található posta pedig egész nap nyitva tart.

A Stadion Kommunális Közvállalathoz tartozó városi műjégpálya változatlan időben fogadja a korcsolyázni óhajtókat, akárcsak a Harcosok sorakozója lakótelepen lévő medence az úszni vágyókat. A sétaerdei medencében és a Sportcsarnokban ügyeletet rendeznek a sportolóknak. A Május elseje utcában található sportpálya, az asztalitenisz terme és a városi lőtér zárva lesz, a városi stadionban pedig ügyeletet tartanak. A közvállalat irodái az állami ünnep napjain zárva lesznek.

A szabadkai zsinagóga ma és holnap zárva lesz.

A nagyobb, élelmiszereket árusító üzletláncok (Lidl, Maxi, Roda, Univerexport) boltjai a megszokott munkaidőben várják a vásárlókat. 

ZENTA

A Zentai Egészségház ügyeletet tart reggel nyolctól délután hat óráig az általános orvosnál, illetve kilenctől ötig a Covid-rendelőben. A fogászati rendelő kilenctől délig tart ügyeletet, a gyermekorvosi rendelő pedig nyolctól kilencig. A rendőrségen nem lesz ügyintézés ezen a két napon. A Senta-Promet üzletei ugyanúgy nyitva tartanak reggel hattól este kilenc óráig.

A posta nem dolgozik az állami ünnep ideje alatt, ahogy a városi könyvtár sem. Az állami gyógyszertár hétfőn és kedden fél nyolc és fél egy között tart nyitva, és ehhez hasonlóan délelőtt dolgozik az Elixir gyógyszertár is, fél nyolc és délután egy óra közötti nyitvatartási idővel. A Lek gyógyszertár reggel hét és délután négy óra között tart ügyeletet, és héttől négyig lesznek nyitva az Apolo gyógyszertárak is. A Benu gyógyszertár rendes munkaidő szerint dolgozik, reggel fél nyolc és este fél kilenc között, míg a Lekofarm gyógyszertár reggel fél nyolctól este hétig. 

MAGYARKANIZSA

A legtöbb üzlet rövidített munkaidővel dolgozik az állami ünnep ideje alatt. A koronavírus elleni védőoltások beadása is folyik, a Covid rendelő és a mentőszolgálat is 24 órában dolgozik. A gyógyszertárak se csuknak be teljesen. A magángyógyszertárak a szokásos hétköznapi nyitvatartás szerint, teljes munkaidőben dolgoznak, az állami gyógyszertár pedig reggel nyolctól fél egyig, majd délután fél négytől este hétig tart nyitva. 

ADA

A mentőszolgálat folyamatosan fogadja a betegeket, valamint mindennap 9 és 17 óra között dolgozik az egészségházban a Covid-ambulancia is, illetve hétfőn 8 és 12 óra között ügyeletet tart a gyermekorvos. A postahivatal hétfőn és kedden zárva tart. A községi önkormányzat ügyfélszolgálata hétfőn és kedden nem dolgozik. A gyógyszertárak hétfőn és kedden 7 és 16 óra között lesznek nyitva. A nagyobb élelmiszerüzletek a megszokott munkarend szerint dolgoznak 6.30-tól 21 óráig.