2024. április 24., szerda

Aubameyang mesterhármast szerzett, az Arsenal kettővel nyert

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 24. fordulójának vasárnapi játéknapján az Arsenal 4–2-re nyert hazai pályán a Leeds United ellen.

A hazaiak már a 13. percben megszerezték a vezetést: Pierre-Emerick Aubameyang vezette rá a labdát a védőkre, majd kilőtte a rövid sarkot (1–0).

A jóval több, valamint veszélyesebb helyzetet kialakító Arsenal a 41. percben büntetőhöz jutott, amit a második gólját is megszerző Aubameyang értékesített (2–0).  A szünet előtti utolsó percekben egy szenzációs támadást vezetett az Arsenal, melynek végén Hector Bellerín került ziccerbe, és kilőtte a rövid sarkot (3–0).

A második félidőből mindössze két perc telt el, amikor egy beadásra Aubameyang érkezett a rövid saroknál, és a kapuba fejelt (4–0), megszerezve ezzel saját maga harmadik gólját. A gaboni támadónak ez volt az első Premier League-mesterhármasa karrierje során.

A Leeds United azonban négygólos hátrányban sem adta fel, és előbb Pascal Strujuk, majd Helder Costa is betalált (4–2). A hajrában újra összeállt az Arsenal védelme, és nem született további gól a mérkőzésen.