2024. március 28., csütörtök

Csökkent az új koronavírus-fertőzöttek száma Vajdaságban

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet legfrissebb adatai szerint az elmúlt 24 órában a tartomány területén csökkent az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, 260 lelet lett pozitív. Újvidéken regisztrálták a legtöbb fertőzöttet a tartományban, 67 új beteget jegyeztek fel.

A tartományban 6287 aktív koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, legtöbb fertőzöttet Újvidéken jegyeznek (1720), a többi községben 1000 alatt van a számuk.

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet csupán ezeket az adatokat teszi közzé napi rendszerességgel. A közleményben továbbra is rendkívülinek ítélik  meg a koronavírus-helyzetet a tartomány 36 községében, kivéve Begaszentgyörgy, Zenta, Magyarkanizsa, Belcsény, Csóka, Törökbecse, Titel, Ürög és Hódság községeket, ahol a helyzetet kedvezőtlen kategóriába sorolják.

A szakemberek arra kérik a polgárokat, hogy szigorúan tartsák be az óvintézkedéseket és az ajánlásokat a maguk és környezetük védelme érdekében, ezenkívül felszólít mindenkit, hogy jelentkezzenek a védőoltás felvételére, minél nagyobb számban.