2024. március 29., péntek

Ünnepi munkarend Szabadkán

Az államiság napja állami ünnep miatt hétfőn és kedden több szabadkai közintézményben és közvállalatban munkaszüneti nap lesz vagy ügyeletet tartanak.

A Szabadkai Egészségházak általános orvosi rendelői közül a jövő hét első két napján ügyeletet szerveznek a IV. számú rendelőben (Karađorđe út 55.) 7 és 20 óra között.

A Gyermekorvosi Rendelőben (Đure Đaković utca 14.) 8 órától éjfélig ügyeletet szerveznek ugyanezeken a napokon.

A belgyógyászati szolgálat hétfőn és kedden 7 és 13 óra között fogadja a pácienseket a Fogorvosi Poliklinikán (Fasizmus áldozatainak tere 16.).

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A szervezett oltást és újraoltást a hétvégén és a hét első két napján is 8 és 20 óra között szervezik meg az új városháza épületében (Laza Nešić tér 4.) és az I. számú rendelőben (Kumičić utca 4.).

A Szabadkai Gyógyszertár városháza alatt található patikája hétfőn és kedden reggel fél nyolctól este tíz óráig fogadja a pácienseket.

A Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat városi buszai hétfőn és kedden a vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

A Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat munkatársai hétfőn és kedden nem szállítják el a szemetet, viszont a kelebiai helyi közösség területéről, a város irányából bal oldali részen igen. Az ünnepnapok alatt a vállalat pénztára zárva lesz.

A Pogrebno Temetkezési Kommunális Közvállalat munkatársai hétfőn és kedden 8-tól 13 óráig végeznek kommunális és temetkezési szolgáltatásokat, és temetést is szerveznek ezeken a napon.

A Szerbiai Posta hétfőn és kedden ügyeletet szervez 9-től 16 óráig a Bajai úti (Univerexport) postán, a horgosi határátkelőn található posta pedig egész nap nyitva lesz ezeken a napokon.

A Stadion Kommunális Közvállalathoz tartozó városi műjégpálya hétfőn és kedden változatlan időben fogadja a korcsolyázni vágyókat, akárcsak a Harcosok sorakozója lakótelepen lévő medence az úszni vágyókat. A sétaerdei medencében és a Sportcsarnokban ügyeletet szerveznek a sportolóknak. A Május elseje utcában található sportpálya, az asztalitenisz terme és a városi lőtér zárva lesz, a városi stadionban pedig ügyeletet szerveznek. A közvállalat irodái hétfőn és kedden zárva lesznek.

A Szabadkai Zsinagóga hétfőn és kedden zárva lesz.

A nagyobb, élelmiszereket árusító üzletláncok (Lidl, Maxi, Roda, Univerexport) boltjai az állami ünnep napjain is a megszokott munkaidőben várják a vásárlókat.