2024. április 25., csütörtök
SZENTTAMÁS

Felújítják a színháztermet

A tartományi kormány 40 millió dinárt biztosít az egykori Szövetkezeti Otthon felújítására, amely a tervek szerint két fázisban történik és várhatólag 80 millió dinárba kerül, mondta Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere.

−A színházterem felújításának munkálatait két részre osztottuk. Az első fázisban − amelyre már megvan a pénz − felújítjuk a termet, a második fázisban pedig kibővítjük az épületet. Az egykori Szövetkezeti Otthon, amelyet a helyiek színházteremként ismernek, a felújítást követően a szenttamási központi kultúrotthon szerepét is betölti, a jelenlegi Kultúrotthon épülete, amely a Kišdobranski család hagyatéka és részben a Matica srpska tulajdona, pedig más jellegű kulturális események színhelye lesz – magyarázta a polgármester. Kiemelte, a felújítási munkálatok a tartományi támogatás és a közbeszerzési pályázatok lebonyolítását követően várhatólag az idén elkezdődnek.

−A színházteremben, amely egykor különböző rendezvényeknek adott otthont a tervek szerint 400 ülőhely lesz. Teljes felújításról beszélünk, azaz az épület szigetelésétől, a padló- és nyílászárók cseréjén át a korszerű tűzvédelmi rendszerig, valamint a tetőszerkezet teljes felújításáig minden ide tartozik. A csaknem 200 négyzetméteres bővítéssel pedig a színpad mögött új öltözők, új (hátsó) bejárat, és egyéb, a modern színházi követelményeknek megfelelő helyiség kerül kialakításra. A tetőtérben lévő irodahelyiségeket is felújítjuk. Mindent összegezve egy multifunkcionális épületet tervezünk, amely hoszú távon a község polgárainak szolgálatában áll majd – fogalmazott Radivoj Debeljački.