2024. április 20., szombat

Đoković öt szettben jutott tovább az Australian Openen

Novak Đoković a vártnál jóval nehezebben, öt szettben jutott tovább az Australian Open harmadik fordulójában az amerikai Taylor Fritz ellen.

A szerb világelső az első két játszmában 7:6, 6:3-ra nyert, de a harmadik szett során orvosi segítséget kért, ezt követően pedig láthatóan sérüléssel szenvedett a pályán. A fiatal amerikai 6:3-ra és 6:4-re nyerte a harmadik és negyedik játszmát, így az ötödik szett döntött a továbbjutásról.

Arról már beszámoltunk, hogy a negyedik játszma elején a koronavírus terjedése miatt kiürítették a stadiont Ausztráliában. A rövid szünet jót tett az első kiemeltnek, aki a pihenő után összeszedte magát, s valamivel jobban játszott, mint előtte. A mindent eldöntő szettet a szerb teniszező 6:2 arányban nyerte meg, így kiharcolta a nyolcaddöntős részvételt az év első Grand Slam-tornáján.

A torna címvédője a következő körben a Fucsovics Mártont 3:1-gyel búcsúztató kanadai Miloš Raonićtyal találkozik. A szerbiai versenyzők közül Dušan Lajović is versenyben van, ő a német Zverevvel mérkőzik a legjobb 16 között. Filip Krajinović holnap hajnalban az orosz Medvegyevvel harcolhat a legjobb 32-ben.