2024. április 20., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Több trófea, mint vereség

Aki csak fél szemmel is követte a Katarban zajló klubvilágbajnokságot, aligha lepődött meg azon, ahogyan a mexikói Tigres „futballozott” a Bayern ellen a torna döntőjében. Az európai gárda nagy nehezen, Pavard góljával legyőzte riválisát, amely szabálytalanságokkal folyamatosan tördelte a játékot. A müncheniek a 2019/2020-as szezonban minden létező kupát bezsebeltek, így a történelemkönyvekbe a 2009-es Barcelona után másodszor a Bayern kerül hatkupás csapatként. A megnyert trófeák száma egyben azt is jelenti, hogy a bajorok vezetőedzője, Hans Flick a bőrgatyások kispadján több sorozatot megnyert, mint ahányszor egyáltalán mérkőzést vesztett a Bayernnel. A klub-vb dobogójára harmadikként az Al-Ahli állhatott fel, miután tizenegyespárbajban 3:2-vel felülmúlta a brazil Palmeirast.

Európa több részén a nemzeti kupaküzdelmeké volt a főszerep. A spanyol Király-kupában immáron oda-vissza vágós rendszerben zajlanak a párharcok: a bilbaói Athletic és a Levante csatája az első összecsapás után még teljesen nyitott, hiszen az első meccs 1:1-es remivel ért véget. Angliában az FA-kupa nyolcaddöntőjében a Southampton a Farkasok felett aratott diadalt, míg a Tuchel–Löw duó vezette Chelsea kitartóan halad tovább a fejlődés útján.

Klubvilágbajnokság, a 3. helyért: Al-Ahli–Palmeiras 0:0 (11-esekkel 3:2). Döntő: Tigres–Bayern 0:1. FA-kupa, nyolcaddöntő: Wolverhampton–Southampton 0:2, Barnsley–Chelsea 0:1. Francia kupa, 1/32: Sochaux–St.-Étienne 1:0, Angers–Rennes 2:1. Spanyol Király-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés: Athletic–Levante 1:1. Magyar kupa, 1/16: Tiszafüred–Zalaegerszeg 1:2.