2024. április 18., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Ellentámadásokkal a Barca ellen

Hiába a Barcelona mezőnyfölénye, a Sevilla Koundé és Rakitić góljaival 2:0-ra legyőzte a katalánokat a spanyol Király-kupa elődöntőjének odavágóján. A gránátvörös-kékeknél egyedül Messinek voltak helyzetei, de Lopetegui gárdája az ellentámadásokra építve mattolta a sérülésektől tizedelt vendégvédelmet. Az olasz kupában a döntőbe jutásért az Atalanta és a Napoli harcolt, de Gasperini legénysége meglepően könnyedén, 3:1-re nyert a visszavágón, ezzel eldőlt, hogy a bergamóiak néznek farkasszemet a Juventusszal a fináléban.

A szigetországban a Manchester City a Swansea ellen folytatta kiváló menetelését: Guardiolaék immáron 15 mérkőzés óta nem találnak legyőzőre, s tovább menetelnek a kupában és a bajnokságban egyaránt. A legizgalmasabb csatát az Everton–Tottenham párosítás hozta. Ancelotti és Mourinho taktikai csatájából az olasz került ki győztesen, hiszen a liverpooliak a 4:4-es rendes játékidő után a hosszabbításban is bevették egyszer a Spurs kapuját.

FA-kupa, nyolcaddöntő: Swansea–Manchester City 1:3, Leicester–Brighton 1:0, Sheffield–Bristol 1:0, Everton–Tottenham 4:4 (hosszabbítás után 5:4). Francia kupa, 1/32: Auxerre–Marseille 0:2, Bordeaux–Toulouse 0:2, Grenoble–Monaco 0:1, Strasbourg–Montpellier 0:2, Amiens–Metz 1:2, Nimes–Nice 1:3, Dijon–Lille 0:1, Caen–PSG 0:1. Magyar kupa, 1/16: Csákvár–Paks 2:3, Dorog–Ferencváros 1:2, Hódmezővásárhely–Puskás Akadémia 0:3, Kazincbarcika–MTK 1:4, Tallya–Kaposvár 5:3, Vasas–Fehérvár 1:2. Olasz kupa, elődöntő: Atalanta–Napoli 3:1 (továbbjutott az Atalanta 3:1-gyel). Spanyol Király-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés: Sevilla–Barcelona 2:0.