2024. április 25., csütörtök
VÍZILABDA

Pijetlović is hazatér

A Novi Beograd az utóbbi egy évben alaposan átalakult, a feltörekvő fővárosi együttes igazolásaival egyértelművé vált, hogy komoly terveik vannak a jövőre nézve. Vladimir Vujasinović vezetésével ütőképes csapatot építenek, a szerb válogatott volt csapatkapitányának köszönhetően tavaly többek közt Miloš Ćuk, Draško Gogov és Marko Avramović is az újbelgrádiakhoz igazolt, a minap pedig bejelentették, hogy a következő idénytől a magyar listavezető Szolnok két kiválósága, Duško Pijetlović és Radomir Drašović is náluk folytatja pályafutását. Pijetlović jelenleg is a világ egyik legjobb centere, három különböző klubbal (Partizan, Crvena zvezda, Pro Recco) négy Euroliga-trófeát nyert, a válogatott minden sikerének részese volt. „Eleget játszottam már külföldön, ideje hazatérni. Az idény végén lejár a szolnoki szerződésem, a Ferencváros korábban érdeklődött a terveim felől, de már akkor eldöntöttem, hogy Szerbiában folytatom. A Novi Beograd ajánlata kedvező, tetszik az ott folyó munka, nem lesz nehéz beilleszkedni a csapatba” – nyilatkozta Pijetlović.

Drašović ugyan még nem harcolta ki állandó helyét a szerb válogatottban, az már viszont nyilvánvaló, hogy a tokiói generációváltást követően alapember lehet a nemzeti csapatban. „A hazai bajnokság egyre erősebbé, színvonalasabbá válik. Több klasszis is visszatért az elmúlt időszakban, Belgrádban is lehetőségem lesz fejlődni” – tette hozzá a 23 éves pólós.

Magyarországon nem szokatlan, hogy a játékosok már az idény közben megkötik a következő szerződéseiket, azt egyelőre nem lehet tudni, ki váltja a két szerb játékost Živko Gocić együttesében.