2022. augusztus 15., hétfő

Ne feledd, magyar vagy!

Február 15-én kezdődik a szlovákiai népszámlálás

Hétfőn, február 15-én kezdődik a szlovákiai népszámlálás, melynek a felvidéki magyarság jövője szempontjából döntő fontossága van. A Rákóczi Szövetség szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy minél több magyar gyökerű állampolgár megvallja nemzetiségét a népszámlálás során.

A szövetség közleményében ennek érdekében szlovákiai partnerei közreműködésével a magyar oktatási intézményeken, az ott tanuló gyermekek családjain keresztül, óriásplakátokkal, kisfilmekkel és egyéb kampányeszközökkel szeretne minél több felvidéki magyar embert megszólítani.

„Fontosnak érezzük, hogy minden magyar nemzettársunk tisztában legyen a népszámlálás jelentőségével, következményeivel, és megfelelő felvilágosítást kapjon a lebonyolításáról. A népszámlálás eredménye meghatározó a külhoni magyarok jogérvényesítése, az anyanyelvünk és kultúránk jövője szempontjából. Az anyanyelvi kultúra megőrzésének legfontosabb pillére a magyar iskola. A külhoni régiókban a következő hetekben, hónapokban kell a szülőknek arról is dönteniük, hogy iskolakötelessé váló gyermeküket milyen nyelvű iskolába íratják" – állapítja meg a közlemény, melyben idén is arra bíztatja a külhoni magyar családokat, válasszanak gyermeküknek magyar iskolát.

A népszámláláshoz kapcsolódó kampányanyagaink az alábbi linken elérhetők:

https://drive.google.com/drive/folders/1KJKyCtx6bS_4eN3v5oskimPp-_SC4Z8f?usp=sharing