2024. április 23., kedd

A város önkormányzata a családközpontúságot hirdeti

Szerda délelőtt köszöntötte a zentai városházán Czegledi Rudolf polgármester és Juhász Attila községi tanácstag a 2020-as külhoni Média a Családért díj díjazottjait, Gruik Zsuzsát és Polyák Hajnalkát, lapunk újságíróit, valamint Tóth Líviát, a külhoni Média a Családért díj zsűritagját.

Juhász Attila köszöntőjében elismerését fejezte ki mind a nyerteseknek, mind pedig Tóth Líviának. Elmondta, mennyire büszke Zenta község arra, hogy a külhoni díjat és a közönségdíjat is vajdasági, zentai újságírók nyerték.

Tóth Lívia elmondta, hogy a díjat a budapesti Média a Családért Alapítvány és a Képmás havonta megjelenő magazin közösen alapította meg 2007-ben. Céljául tűzték ki, hogy a médiát kihasználva segítse és megerősítse a családokat, illetve szorgalmazza, hogy a médiában egyre több családokkal foglalkozó tartalom jelenjen meg. 2016-ban kiterjesztették a díjat a külhoni magyar médiára is, amelynek egy erdélyi, egy felvidéki, egy kárpátaljai és egy délvidéki zsűritagja van. Örömét fejezte ki, hogy az idén kiosztott díjakat vajdasági újságírók nyerték. Elmondása alapján minden évben több vajdasági újságíró is harcba száll a díjért írásaival. Továbbá elárulta, hogy a külhoni Média a Családért díj első helye idén osztott első hely lett, és Gruik Zsuzsa, a díj egyik nyertese pénzjutalomban részesült, Polyák Hajnalka, a közönségdíj nyertese pedig egy wellnesshétvégét nyert családjával az alsópáhoki négycsillagos Kolping Hotel Spa & Family Resortba.

Ezt követően a polgármester arról értekezett, hogy az önkormányzat mennyire fontosnak tartja a családokat, és hogyan támogatja őket.

– Nagyon fontos a média szerepe abban, amit a város önkormányzata is célul tűzött ki és ösztönöz: a családközpontúság, a házasságkötés, a gyerekvállalás. Ezeken a tereken az önkormányzat több támogatási programot is létrehozott az elmúlt időszakokban. Támogatási programjaink végigkísérik a családokat a gyerek születésétől egészen az egyetemi ösztöndíjakig. Vannak iskolai, óvodai támogatások, mint például a gyerek iskolába utazásának támogatása. Ezenkívül külön díjat hoztunk létre a példamutató nagycsaládosoknak. Bízunk benne, hogy ezeket a támogatási programokat tudjuk majd bővíteni is. Nagy öröm számunkra, hogy idén a külhoni Média a Családért díjakat két zentai újságíró kapta. Úgy érzem, amit ezzel a díjjal jutalmaznak, az egy olyan ügy, ami a társadalmunk fejlődését, önkormányzatunk fennmaradását szolgálja.

Az esemény végén a polgármester ajándékcsomagot adott át a díjazottaknak.