2024. április 16., kedd

Stadion is épül a Jugovićevo városrészben

Hamarosan elkészülnek a biztonsági szolgálatok tagjai számára előlátott lakóépületeket

Miután befejezték a Jugovićevo városnegyedben a biztonsági szolgálatok számára épülő 6 lakóépületet, elkezdődhet műszaki állapotuk felmérése, valamint és használati engedélyek kérvényezése. Erre a célra a SPV Dunav vállalat 6,83 millió dinárt irányozott elő.

Az újvidéki önkormányzat által kiírt versenypályázaton az Újvidéki Munkavédelmi Intézet Rt. nyert, amely a belgrádi Jugoinspekt és az NS inženjering vállalatokkal együtt pályázott. A szóban forgó épületeket az Újtelepen, a Stepa vajda sugárúttól északra építik, a hat épületben összesen 986 lakóegységet alakítanak ki, a biztonsági szolgálatok tagjai fognak ezekben élni családjaikkal. A lakótömbök építését az újvidéki GP Best izgradnja, és a szabácsi (Šabac) Set vállalatokra bízták, a projektet pedig a SPV Dunav állami tulajdonban lévő vállalat koordinálja. Az Újtelepen 1972 lakást építenek a biztonsági szolgálatok tagjainak, összesen 145.000 négyzetméteren, a befektetés értéke 8,5 milliárd dinár.
A projektdokumentációból kiderül, hogy az A, B és a V lakóépületekben összesen 28.103 négyzetméteren 548 lakást alakítottak ki, a G, a Đ és E épületekben pedig 22.801 négyzetméteren 438 lakást építettek.

A versenypályázaton az említett vállalatokon kívül részt vett még a belgrádi Almaks és az újvidéki Munkavédelmi és Biztonsági Intézet is, de 15 millió dinárral túlhaladták az előrelátott keretösszeget, ezért elutasították a pályázatukat – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.
A lakótömbök építése mellett a Jugovićevo városnegyedben a tervek szerint egy atlétikai stadiont, óvodát és általános iskolát is építenek.