2024. március 29., péntek

Megkezdődött az újraoltás Szenttamáson

Folyamatos a polgárok oltása, továbbra is működik a COVID-rendelő

A szenttamási Dr. Đorđe Bastić Egészségházban az elmúlt hétvégén újra fertőtlenítették a COVID-rendelőt és az oltási osztályt. A tervek szerint folytatódik az intenzív vakcinációs időszak, vasárnap kivételével mindennap oltják a jelentkezőket. A revakcináció mindazok számára, akik három héttel ezelőtt vették fel az oltást, szerdán, február 10-én kezdődik, amikor a Pfizer–BioNTech és a kínai Sinopharm vakcina második adagját adják be.

Dr. Vlastimir Kladar, a szenttamási intézmény igazgatója elmondta, az oltás zökkenőmentesen folyik, az elektronikus úton jelentkezőket az oltás pontos időpontjáról e-mailben vagy SMS-ben értesítik.

– Kérem mindazokat, akik nem kaptak értesítést a revakcináció időpontjáról, hogy 21 nap után nyugodtan jöjjenek be az egészségházba, és megkapják a második oltást. Egyúttal kérjük azokat a polgárokat, akik bejelentkeztek, de még nem kerültek sorra, hogy várják meg az értesítést a vakcina időpontjáról, mert ilyen módon elkerülhető a torlódás − hangsúlyozta dr. Vlastimir Kladar.

Hozzátette, azok a polgárok, akik szeretnék felvenni a vakcinát, de nincs számítógépük, az egészségház bejáratánál jelentkezhetnek, ahol a regisztráció mellett az űrlap kitöltésénél is segítenek. A jelentkezőknek csupán a személyazonossági igazolványt kell magukkal vinniük.