2024. április 20., szombat

Sikeres verseci megmérettetés

ASZTALITENISZ

Két nap alatt mintegy 250 pingpongozó részvételével lebonyolították a Vajdasági Asztalitenisz-szövetség (STSV) pontszerző versenyét Versecen. A járványügyi intézkedések miatt nézők nem voltak a helyszínen. A megmérettetésen három korosztály (fiatal serdülő, serdülő, junior) harcolt az érmekért. A legkisebbek mezőnyében a lányoknál Jana Havela (Slavija 96), a fiúknál Stefan Radonjić (Millennium) diadalmaskodott. A serdülőknél Sara Radak (Pannónia) és Dušan Pavlović (STAK), míg a junioroknál Tamara Turkonje (Rapid) és Jockov Jovan (Novi Sad) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

RÖPLABDA

A bajnoké az egyes rajtkő

Három fordulóval az alapszakasz befejezése előtt a címvédő Vojvodina két győzelem előnnyel vezet a Szuperligában, és még csak egy megnyert meccsre van szüksége, hogy a rájátszásban a hazai pálya előnyét szavatoló egyes számú kiemelt legyen.

Szuperliga, férfiak, 15. forduló: C. zvezda–Vojvodina 0:3, Radnicki (K)–Novi Pazar 3:1. A sorrend: Vojvodina 12:3, Ribnica 10:5, Niš 10:5, Radnički 9:6, Mladi radnik 8:7, Spartacus 8:7, Partizan 7:8, C. zvezda 7:8, Borac 3:12, Novi Pazar 1:13.

KÉZILABDA

Duplázott a Fradi

A szombati győzelmét követően a Ferencváros hétfőn, a női BL 2. fordulójából elhalasztott mérkőzésen is legyőzte a Kristiansand együttesét, a második találkozón 31:26-os sikert arattak a zöld-fehérek. A norvégok a hazájukban érvényes korlátozások miatt adták fel pályaválasztó jogukat, ezért játszottak egymás után két meccset Budapesten (az első 30:28-as FTC-sikert hozott).
A Fradi szombaton a Rosztov otthonában zárja a csoportkört.

Eredmény, A csoport, a 2. fordulóból: Kristiansand–FTC 26:31. Az élcsoport: Metz és FTC 16, Rosztov 15, Bukarest 13 pont stb.

KERÉKPÁROZÁS

Belga siker összetettben

Tim Wellens győzelmével ért véget a franciaországi Etoile de Bessèges körverseny, amely az országúti kerékpáros szezon első komolyabb többnapos erőpróbája volt. Az öt szakaszból álló viadalon a francia Laporte és a belga Dupont nyerte az első két sprintet. A harmadik napon Wellens egyéni szökésből diadalmaskodott. Az utolsó napok Filippo Gannáról szóltak, az olasz időfutam-világbajnok előbb szökésből, majd az utolsó időfutamon győzött.

Az összetett végeredménye, Etoile de Bessèges: Tim Wellens 13:56:23 óra, Michał Kwiatkowski +53 mp, Nils Politt +1:02 perc stb.

A sportághoz kapcsolódó hír, hogy a nemzetközi szövetség (UCI) betiltotta az ún. szuperbehajolós pozíciót, amit a versenyzők a gyors lejtmenetekben szoktak használni. Az UCI nagy ellenállást váltott ki döntésével, ahogy azzal a tervezettel is, amely a kormányra könyökléssel felvett aerodinamikus pozíciót tiltaná be.

SAKK

Opera Euro online

Befejeződtek a küzdelmek a Meltwater Champions Chess Tour harmadik versenyén, az Opera Euro online rapidversenyen. A háromnapos, tizenhat résztvevős körmérkőzéses torna után a legjobb nyolc versenyző folytathatja a küzdelmet. Az élen Magnus Carlsen és Anish Giri 9,5-9,5 ponttal. További sorrend: Wesley So 9, Levon Aronjan és Maxime Vachier-Lagrave 8,5, Jan-Krzysztof Duda és Tejmur Radzsabov 8, Danyiil Dubov 7,5 pont stb.

A verseny a kieséses rendszerű negyeddöntővel folytatódik, ahol a felek két négyjátszmás mérkőzést vívnak, a következő a párosítással: Carlsen–Dubov, Vachier-Lagrave–Aronjan, So–Duda, Radzsabov–Giri. A 100 ezer dollár díjalapból a győztes 30 ezret nyer, a tíz versenyből álló versenysorozat összdíjazása 1,5 millió dollár.