2024. március 28., csütörtök

Remake készül az Óz, a csodák csodájából

Ismét megfilmesítik Frank L. Baum híres gyerekkönyvét, az Óz, a csodák csodáját, melyből 1939-ben készült hatalmas sikerű, két Oscar-díjjal jutalmazott musical Judy Garland főszereplésével. A rendező ezúttal Nicole Kassell lesz – közölte a Variety és a Deadline.com.

Nagyon örülök, hogy újra elmesélhetem ezt a bátorságról, szeretetről, bölcsességről és otthonról szóló történetet – mondta el Kassell.

Frank L. Baum 1900-ban írt könyve Dorothy kalandjait meséli el, aki kiskutyájával, Totóval útnak indul Óz, a varázsló birodalmában. Az úton különleges barátokra tesz szert a Bádogember, a Madárijesztő és a Gyáva Oroszlán személyében.

A New Line Cinema stúdióban készülő új változat szereplőgárdájáról és a forgatások kezdetéről egyelőre nem közöltek információkat. Kassell változata nem musical lesz, a történetet újragondolva szeretne „friss” produkciót készíteni. „Miközben az 1939-es musical a génjeim részévé vált, felvillanyoz és letaglóz annak a felelőssége, hogy újjáalkothatom ezt a legendás mesét” – mondta.

A történetet legutóbb a Walt Disney dolgozta fel. A 2013-as Óz, a hatalmas című fantasy az 1939-es klasszikusban történtek 20 évvel korábbi előzményét mutatja be Sam Raimi rendezésében.