2024. március 29., péntek

Nem kapott üzenetet a második dózis felvételének időpontjáról?

Értesítés nélkül is felvehetik a koronavírus elleni védőoltás második dózisát azok a polgárok, akik nem kaptak üzenetet az illetékesektől, de számításaik szerint 21 nap telt el az első oltástól, írja a B92. Hozzáteszik, hogy a polgárok azon az oltóponton jelentkezzenek, ahol korábban oltatták be magukat.

Az Elektronikus Közigazgatási Irodából a B92-nek elmondták, hogy mindenkit üzenetben értesítenek a második dózis felvételének időpontjáról, azonban ha valaki nem kap értesítést, keresse fel azt az oltópontot, ahol korábban megkapta az első vakcinát. Szerbia-szerte zajlik a revakcináció, délelőtt az oltás második dózisát vehetik fel a polgárok, délután pedig azok is megkaphatják a vakcinát, akik most veszik fel az első dózist, magyarázták. Abban az esetben, ha a két dózis felvétele közötti időszakban a polgár megfertőződik, forduljon háziorvosához, akivel egy következő időpontról egyeztethet, tették hozzá.

Marija Gnjatović, az Atomenergia Intézet munkatársa elmondta, hogy a koronavírus elleni védőoltás második dózisát 21 nap után veheti fel a polgár, előbb nem, pár nap késés viszont nem jelent gondot. Hozzátette, hogy az általuk végzett kutatások is azt bizonyítják, hogy a védőoltások jó minőségűek és hatékonyak.