2024. április 24., szerda
KEVI, MAGYARKANIZSA

Gyerekfoglalkozások

Kevi

Változatos programokkal készül a farsangra a kevi Móra István Művelődési Egyesület. Hangosan és játékosan címmel a Vajdasági Magyar Művelődési Intézettel karöltve szerveznek gyerekfoglalkozást ma 10 órai kezdettel az egyesület székházában. A résztvevők népi hangszerekkel ismerkedhetnek meg a VMMI munkatársainak segítségével.

Február 12-én, pénteken az egyesület Farsangi mulatság címmel szervez játékos foglalkozást a Vadvirág óvodával és a kevi iskola tanulóival közösen 10 órai kezdettel az egyesület székházában. A gyerekek jelmez- és maszkversenyen is részt vesznek.

Emellett az egyesület pályázatot hirdet a kevi óvodásoknak, kisiskolásoknak és szüleiknek, nagyszüleiknek. A részvételhez egy fotót kell elkészíteni, farsangi jelmezben és maszkban, amit az óvó néninek, tanító néninek, valamint a tanító bácsinak kell a Messenger alkalmazáson keresztül elküldeni február 14-ig. A fotókat küldő családok jutalomban részesülnek.

Magyarkanizsa

A közelgő Bálint-nap alkalmából a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény keretében működő Dobó Tihamér Képtár ismét kreatív foglalkozásra várja a gyermekeket, mégpedig barátságkulcstartó készítésére. Február 11-étől az intézmény Facebook-oldalán elérhető lesz egy videó, amelyben Muhi Zsuzsanna, a képtár vezetője megmutatja, hogyan készíthető el a kulcstartó. Ha a versenyző elkészült az alkotással, oda kell adnia annak, akinek szánta. Erről készíteni kell egy közös fotót, amelyen látszik az ajándék, az ajándékozó és a megajándékozott. A fotót már csak fel kell tölteni a szülők, nagyszülők segítségével a videóposzt alá. Az első öt leggyorsabb posztolót a szervezők ajándékban részesítik.