2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Suárez-dupla sem volt elég

Hiába duplázott Luis Suárez az Atlético színeiben a Celta ellen, a Matracosok csak 2:2-es döntetlent játszottak a vigóiakkal. Simeone fiai előbb hátrányba kerültek, majd fordítottak, de Ferreyra késői találatára már nem volt válasza a fővárosi gárdának. A madridiaknak nyolcmeccses győzelmi szériájuk ért véget, de így is kényelmes előnyből figyelik a riválisokat.

Hétfőn este a Katarban zajló klubvilágbajnokság döntőjének résztvevőire is fény derült. Korábban a CONCACAF-zónából induló mexikói Tigres jutott a fináléba, az Európát képviselő Bayern pedig Lewandowski duplájával felülmúlta az egyiptomi Al-Ahlit, így a Tigres riválisa a BL-győztes lesz holnap. Siker esetén a bajorok megismételhetik a Barcelona 2009-es bravúrját, hiszen a nemzeti bajnokság, a kupa, a BL, valamint az európai és a német szuperkupa mellett hatodik trófeájukat zsebelhetik be a müncheniek.

Angol bajnokság, a 23. fordulóban: Leeds–Crystal Palace 2:0. Az élcsoport: Manchester City (–1) 50, Manchester United 45, Leicester 43 pont stb. Klub-vb, elődöntő: Al-Ahli–Bayern 0:2, Palmeiras–Tigres 0:1. Spanyol bajnokság, a 22. fordulóban: Atlético–Celta 2:2. Az élcsoport: Atlético (–2) 51, Barcelona (–1) és Real Madrid (–1) 43 pont stb.