2024. április 20., szombat

Kártérítés a migránsok okozta károkért?

Az ügyvédi keresetet a napokban adják át

Karácsonyi Rózsa majdányi lakos megrázó vallomását hallhattuk az Újvidéki Rádió Hangadó szerda című ma délelőtti adásában az elmúlt egy évben elszenvedett károkról, megaláztatásokról, melyek a migránsok tömeges jelenléte óta tapasztalhatóak a faluban, de szélesebb körben is, főleg Bácska és Bánát északi térségében.

A média kezdettől fogva figyelemmel kíséri a különösen sújtott Majdány és Rábé lakosainak küzdelmét testi biztonságuk, otthonuk védelmében. Karácsonyi Rózsa Muci Szántó Márta újságíró-szerkesztő mikrofonja előtt részletesen beszámolt a családi házukat ért pusztításról, ahova nem egyszer csak rendőrökkel mehetett be. Szólt a károkról, arról a tömérdek szemétről, amit neki és családjának kellett eltakarítani. Mint mondta, a politikusok, a községi tisztségviselők, és a rendőrség sem tudtak rajtuk segíteni, a migránsok lélekszáma pedig nemigen csökkent, noha változott az utóbbi hónapokban. Legtöbbjük hiába próbálkozik átjutni a határon, a magyar rendőrök visszatoloncolják őket, a romániaiak viszont keményen elbánnak velük, megverik őket, nem ritka a csonttörés sem.

A helybeliek megpróbáltatásai sem igen csillapodnak, de kis reményt keltett bennük, hogy nemrég ügyvédek tűntek fel, akik megpróbálnak kártérítést kieszközölni a tényleges károkat elszenvedő lakosságnak. A rádió megpróbált utánajárni ennek, de a megkeresett törökkanizsai ügyvéd egyelőre nem nyilatkozik, hiszen a napokban adja át a keresetet az illetékes szerveknél.