2024. április 20., szombat

Örök nyugalomra helyezték Maletaški Krisztinát

Mindenki mély megrendüléssel értesült arról, hogy február 4-én, néhány nappal a 28. születésnapja előtt elhunyt Maletaški Krisztina, a Vajdasági RTV munkatársa, a Kávé Kikivel című műsor arca.

Temetésére szombaton délután került sor az adai katolikus temetőben. Családja és barátai mellett a volt osztálytársai, kollégái, ismerősei is szép számban képviseltették magukat, végső búcsút véve Krisztinától.

A temetési szertartást Lehocki Gábor állandó diakónus vezette le, aki elmondta, hogy Krisztina földi útja során mindig igyekezett a szépet és a jót bemutatni a sok rossz dolog és nehézségek közepette is, amelyekkel szemben találta magát.

Vojvodity Ágnes, a Vajdasági RTV magyar nyelvű műsorainak felelős szerkesztője búcsúbeszédében méltatta Krisztina bejelentkezéseit, interjúsorozatát, munkásságát. „Hitetlenül állunk itt, hogy ez a végső búcsú tőled… Még csak most hagytál itt bennünket, de máris hiányzol...” Elérzékenyülve folytatta beszédét, amelyben Máté evangéliumának 25. fejezetéből idézett: „Úgy lesz, mint azzal az emberrel, aki idegenbe készült. Összehívta szolgáit, s rájuk bízta vagyonát. Az egyiknek öt talentumot adott, a másiknak kettőt, a harmadiknak csak egyet, kinek-kinek rátermettsége szerint, aztán útra kelt.” Ezek után hozzátette, hogy Krisztina számtalan tálentumot kapott, amelyek tehetséges és értékes munkatárssá tették őt.