2024. április 23., kedd
ZOMBOR

Ismét migránsokat vittek el Zomborból

Két, röviden egymást követő rendőrségi akció során mintegy 600 migránst helyeztek át Zombor területéről a preševói befogadóközpontba.

A városi önkormányzat, a rendőrség és a csendőrség előbb január 29-én hajnalban migránsokat toloncolt ki a városból. Ez alkalommal a bérbe vehető szálláshelyekről gyűjtötték be a városban illegálisan tartózkodó közel-keleti migránsokat.

Hat autóbusszal összesen 283 személyt szállítottak el a preševói befogadóközpontba. A hatóság szabálysértési eljárást kezdeményezett a szállásadókkal szemben, akik a városban engedély nélkül tartózkodóknak adták ki szobáikat.

Hasonló akció történt február 3-án, ugyancsak a hajnali órákban. A hatóság ekkor 335, a városban illegálisan tartózkodó külföldi állampolgárt gyűjtött be, ismét az illegális szállásadóktól, akikkel szemben az illetékes felügyelőségekkel együtt szabálysértési eljárást indított a rendőrség.

Az újabb migránscsoportot hat autóbusszal ezúttal is úgyszintén Preševóba szállították, ahol megfelelő elhelyezést kaptak a befogadóközpontban.

Az akciót megelőzően számos illegális taxisra figyeltek föl Zomborban, akik jelöletlen gépkocsikkal vitték a migránsokat a magyar határ közelében lévő helyekre.