2024. április 20., szombat
SZUPERLIGA

Egy új éra kezdete

Újvidék: Vojvodina–TSC 0:1 (0:1)

Karađorđe-stadion, vezette: Jovanović (Belgrád). Gólszerző: Petković a 31. percben.

Vojvodina: Simić, Bjeković, Bralić, Đorđević, Drinčić, Mrakić, Saničanin, Simić V., Stojković, Vukadinović, Zukić.

TSC: Filipović, Antonić, Babić, Lukić, Petković, Petrović, Santrač, Stanojev, Tomanović, Tumbasević, Zec.

Nemcsak a Szuperliga második fele indult útjára pénteken, hanem egy teljesen új éra is elkezdődött a TSC történelmében. A csapat immáron Mladen Krstajić edző vezérletével szerepel a legmagasabb osztályban. A 20. fordulóban rögtön egy vajdasági rangadóval, a Vojvodina ellen kezdődött a kék-fehérek szereplése. A csapatok kissé álmosan rajtoltak, de a TSC előbb felvette a ritmust. A 31. percben Zec a bal oldalon akciózott, majd tekert kapura. Az első löketet Simić még hárította, de a kipattanóra Petković érkezett sebesen, aki közelről a hálóba vágta a labdát. A félidőben a játékvezető kiállította a hevesen reklamáló Lalatovićot, a Vojvodina trénerét. A második játékrészben a hazaiak ugyan valamivel többször próbálkoztak, akár távoli lövésekkel is, de az egyenlítés nem jött össze az újvidékieknek.

Petković szerezte a győztes gólt (Ótos András felvétele)

Petković szerezte a győztes gólt (Ótos András felvétele)

Az élcsoport: 1. Crvena zvezda 53, 2. Partizan 44, 3. Vojvodina 42, … 7. TSC 30 pont stb.

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Sorsoltak a spanyolok

A spanyol Király-kupában Sevilla–Barcelona és Athletic–Levante elődöntőt rendeznek. A legjobb négybe utolsóként a bilbaói Athletic jutott be, miután tizenegyesekkel felülmúlta a Betist.

Angol bajnokság, a 22. fordulóban: Tottenham–Chelsea 0:1. Az élcsoport: Manchester City (-1) 47, Manchester United 44, Leicester 42 pont stb. Klub-vb, negyeddöntő: Tigres–Ulsan 2:1, Al-Duhail–Al-Ahly 0:1. Spanyol Király-kupa, negyeddöntő: Betis–Athletic 1:1 (11-esekkel 1:4).