2024. március 28., csütörtök
NBA

A Netsé a rangadó

Brooklynban játszották az NBA szerda hajnali legnagyobb derbijét, ahol a házigazda Nets izgalmas végjáték után 124:120-ra diadalmaskodott a Clippers felett. A győztesnél a szuperhármas mindhárom tagja pályára lépett, Kyrie Irving 39, Kevin Durant 28 pontig, James Harden 23-11-14-es tripla dupláig jutott, a vendégeknél Kawhi Leonard nyújtott domináns teljesítményt (33 pont, 5-5 lepattanó és gólpassz, 4 labdaszerzés, 2 blokkolás), Paul George 26, Nicolas Batum 21 pontot írt be.

A játéknap magasan legtöbb pontja a torontói Fred VanVleet nevéhez fűződik, a finom kezű dobó a Raptors orlandói diadalán (108:123) 11 triplát vágott be, és 54 pontos karriercsúcsot ért el, amivel DeMar DeRozan 2018-as franchise-rekordját (52) is átadta a múltnak, illetve megdöntötte Moses Malone 1982 óta fennálló, 53 pontos csúcsát, amelyet a nem draftról érkező NBA-játékosok körében tartanak számon.

NBA, alapszakasz: Orlando–Toronto 108:123, Brooklyn–LA Clippers 124:120, Indiana–Memphis 134:116, Washington–Portland 121:132, Golden State–Boston 107:111, Utah–Detroit 117:105.

Olimpiai torna

Megvannak az ellenfelek

Megtartották a tokiói olimpiai kosárlabdatornák csoportjainak sorsolását. Ennek értelmében a már biztos kvótás szerb női válogatott az A jelű négyesben kapott helyet Dél-Korea, Kanada és Spanyolország mellett. A Rióban ezüstérmes, most még a pótselejtezőre váró szerb férficsapat a B csoportban kaphat helyet Ausztrália, Nigéria és egy másik, pótselejtezőből bejutó gárda mellett. A Sasoknak júniusban a belgrádi kvalifikációs tornán kell megszerezniük az indulási jogot. A fővárosban a csoportkörben a Dominikai Köztársaság és Új-Zéland lesz az ellenfél, csoportgyőzelem esetén pedig Olaszország, Puerto Rico vagy Szenegál ellen következne a ki-ki meccs a kvótáért.

Az olimpiai csoportkör beosztása, férfiak, A csoport: Irán, Franciaország, Egyesült Államok, selejtezős csapat. B csoport: Ausztrália, Nigéria, selejtezős, selejtezős. C csoport: Argentína, Japán, Spanyolország, selejtezős. Nők, A csoport: Dél-Korea, Szerbia, Kanada, Spanyolország. B csoport: Nigéria, Japán, Franciaország, Egyesült Államok. C csoport: Ausztrália, Puerto Rico, Kína, Belgium.

A csoportokból a két első helyezett, illetve a két legjobb mérlegű csoportharmadik jut negyeddöntőbe.