2024. április 24., szerda

Mára csökkent az újonnan azonosított fertőzöttek száma Vajdaságban

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet legfrissebb adatai szerint az elmúlt 24 órában a tartomány területén csökkent az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, 362 lelet lett pozitív (az egy nappal korábbi 381 helyett). Újvidéken regisztrálták a legtöbb fertőzöttet a tartományban, 83 új beteget jegyeztek az egy nappal korábbi 75 ellenében.

A tartományban 7599 aktív koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván az előző napi 7435-tel szemben. Legtöbb fertőzöttet Újvidéken jegyeznek (2095), a többi községben 1000 alatt van a számuk.

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet csupán ezeket az adatokat teszi közzé napi rendszerességgel. A közleményben továbbra is rendkívülinek ítélik  meg a koronavírus-helyzetet a tartományban, kivéve Zenta, Szenttamás, Magyarkanizsa, Csóka, Ürög, Hódság és Šid községeket, ahol a helyzetet kedvezőtlen kategóriába sorolják.

A szakemberek arra kérik a polgárokat, hogy szigorúan tartsák be az óvintézkedéseket és az ajánlásokat a maguk és környezetük védelme érdekében, ezenkívül felszólít mindenkit, hogy jelentkezzenek a védőoltás felvételére, minél nagyobb számban.