2024. március 28., csütörtök

Támogassuk a kiválóságot!

Vajdasági eredményekre is lehet szavazni a Highlights of Hungary weboldalán

Korábban a jelölési folyamat, ma pedig a szavazás is elkezdődöt a Highlights of Hungary „versenyen”, melyen voltaképpen vállalkozók, sportolók, művészek, egyszerűsítve: minden egyedi ötletet, teljesítményt nyújtott személy, csapat, produkció megmérettetheti magát. A jelöléseket már elvégezték a nagykövetek, mostantól támogatni kell azokat az elképzeléseket, amelyeket a legjobbaknak tartunk. A kiemelkedő magyar kezdeményezések tere a határon túli elképzelések iránt is nyitott, éppen ezért vajdasági jelöltek is vannak, őket is támogatni lehet a szavazatokkal. A verseny egyik meghatározója a kategórianélküliség, nem különítették el az egymástól eltérő területeken elért eredményeket és azok megvalósítóit. A szavazás indulása kapcsán megtartott tegnapi online sajtótájékoztatón Oláh Zsanett, a Highlights of Hungary ügyvezetője lapunk érdeklődésére elmondta, örül annak, hogy vajdasági teljesítmények is szerepelnek a jelöltek között, valamennyinek szurkol, hiszen maga is adai származású. Mint mondta, a kezdeményezésnek eleve az volt a célja, hogy az kiterjedjen az egész Kárpát-medencére, a határon túli sikerek is megjelenhessenek, hiszen ezek között is vannak kiváló eredményeket felmutatók. Most, a pandémia által okozott nehezebb gazdasági helyzetben még nagyobb szükség mutatkozik arra, hogy jó híreket közöljünk, bebizonyítsuk, hogy a sikernek továbbra is megvan a nagy lehetősége, csupán kedv, energia és ötlet kell hozzá. Trendivé kell tenni a jó híreket – fogalmazott Oláh Zsanett.

A nagykövetek szabadon válogathatták ki a számukra kiemelkedőnek értékelt történeteket 2020-ból. Az összesen 55 jelölt listája a kultúra, a sport, a tudomány, a civil és állami szervezetek, valamint az üzleti világ képviselőiből állt össze, a közönség pedig eldöntheti, hogy ki nyerje meg a fődíjat. Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a nagykövetek között van például Marsalkó Dávid, a Halott Pénz zenekar frontembere, többszörös Fonogram- és Petőfi zenei díjas előadóművész, Mádai Vivien televíziós műsorkészítő, szerkesztő, a La Mome közösség alapítója és a Poetré irodalmi sorozat ötletgazdája, Háfra Noémi junior világbajnok kézilabdázó, Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta Bistro séfje, a 2019-es Miele Év Ifjú Séftehetsége díjának birtokosa, Takács Ákos, a Red Bull marketingmenedzsere, a Red Bull Pilvaker popkulturális rendezvény ötletgazdája is. A tudnivalókat a Highlights of Hungary csapata a Facebook- (https://www.facebook.com/highlightsofhungary) és Instagram-oldalán (https://www.instagram.com/highlights_of_hungary) folyamatosan friss tartalommal bővíti.

A választék meglehetősen gazdag – tudtuk meg a sajtótájékoztatón. Az idei válogatásba került többek között a Hosszúlépés Wonder Woman Budapest kezdeményezése, melynek célja, hogy több női szobor kapjon helyet a magyar fővárosban. Várja a szavazatokat az Európában egyedülálló TeatRom Színházi Fesztivál és a magyar HBO saját gyártású dokumentumfilmje, a Visszatérés Epipóba, de lehet szavazni az anyaországi Országos Mentőszolgálat hőseire is. Jelölt lett a közösségi zeneoktatást kínáló Superar Zeneművészeti Program, és az Instagramon népszerű @síkidegvagyok, a kültéri kondieszközök gyártásával hírnevet kivívott HardBody Hang, vagy a KIKAPCS. Alapítvány is. A kultúra és szociális teljesítmények mellett a sport is jelen van, Sterbik Árpád, Fucsovics Márton, Görbicz Anita, és Szoboszlai Dominik is várja a közönségszavazatokat. A vajdasági vállalkozások között jelen van a zentai Réel Chocolate minőségicsokoládé-gyár.

A szavazás eredményeit egy nagyszabású díjátadón mutatják be február 25-én, a járványügyi helyzetnek megfelelően online formában. Az 55 jelölt közül összesen 10 jelöltre szavazhat valaki, a közönségszavazás alapján legtöbb szavazatot kapott jelölté lesz a Highlights of Hungary Közönségdíja. Az első helyezettet, valamint a Nagyköveti díj győztesét az idén először 2-2 millió forint pénznyereménnyel támogatják. Szavazni a https://www.highlightsofhungary.hu/voting oldalon lehet.