2024. március 29., péntek
ZOMBOR

Gördülékenyen zajlik a koronavírus elleni védőoltás

A zombori önkormányzat területén élő polgárokat jelenleg a kínai vakcinával oltják, az egészségügyi dolgozókat Pfizer-vakcinával oltották be. Naponta csaknem 500 ember kapja meg a védőoltást. A mai nappal bezárólag ötezren felül lesz az először beoltottak száma, és több százan már megkapták a védőoltás második dózisát. Pribilla Attila, Zombor segédpolgármestere a védőoltás felvételének folyamatával kapcsolatban a következőket nyilatkozta:

– Eddig komoly mellékhatásról senki sem számolt be. Minden polgárt egy nappal a védőoltás felvétele után felhívnak telefonon, személyesen őt kérik a kagylóhoz és megkérdezik tőle, hogy tapasztalt-e valamilyen mellékhatást.

Az oltópont a zombori sportcsarnokban van. Kiemelném, hogy a polgároknak itt nem kell várakozniuk, ugyanis nálunk nem az történik, hogy a polgárok mennek egyik irodából a másikba, hanem leülnek, körülötte ott vannak az egészségügyi dolgozók és egyik ellenőrzi a személyazonosságát, a másik az egészségügyi problémáiról kérdezi, a harmadik pedig készíti a vakcinát, a negyedik már oltja is. Ezt követően a beoltott személy elvonul tizenöt percre, majd külön kijáraton távozik – mondta.

A mozgásképtelen polgárokhoz az Egészségház dolgozói házhoz mennek és beoltják őket. Várhatóan február 3-án érkezik az orosz vakcina is, akkor azzal is megkezdik majd a polgárok beoltását.