2024. április 20., szombat

100 ezer dinár a Covidban elhunytak családjainak

Az újvidéki városi tanács január 29-én hozott döntése értelmében 100 ezer dináros anyagi segélyt szavazott meg mindazon családoknak, amelynek tagja a koronavírus-járvány következtében hunyt el a város területén, és itt is temették el – derül ki az önkormányzat közleményéből.

A segély iránti kérelmet az elhunyt egyik családtagja vagy a temetés költségeit álló személy adhatja át a Városi Szociális és Gyermekvédelmi Hivatalnak, a Szabadság tér 1. szám alatt található általános ügyekért felelős hivatal által, vagy pedig elektronikus úton a pisarnica@uprava.novisad.rs e-mail címre küldve.

A kérvényhez csatolni kell a leolvasott személyi igazolvány másolatát, az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát, a bankkártya fénymásolatát, valamint egy bizonylatot arról, hogy a kérvényező a saját költségein temettette el az elhunytat. Ez utóbbi lehet a temetés költségeiről személyre szólóan kiállított számla.

A városi hivatal megszerzi a koronavírus-járványban való elhalálozásról szóló bizonylatot, valamint egy listát a város területén eltemetett személyekről, amelyet a Lisje közvállalattól szerez be.

A végzés kiállítását követően az összeget a kérvényező személy folyószámlájára utalják majd.