2024. április 19., péntek

A feng shui energiája

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.
– Kedves tanácsadó, szeretném, ha megosztaná a titkot, hogy tulajdonképpen mit is kell tenni, hogy a feng shui szerint rendben legyen az otthonom. Kaptam egy megjegyzést valakitől, hogy nincsenek rendben az otthonomban az energiák, s igaz is, hogy nem vagyok megelégedve az életemmel, több téren is elakadás van. Az illető annyi megjegyzést tett, hogy neki a feng shui segített, forduljak szakemberhez, mert vannak általános dolgok is, amelyek mindenkinek segítenek, de vannak speciálisak is, ezért ő nem mondhatja el, hogy mit tegyek.
– Igen, ez így van. Először elmondom önnek az általános szabályokat, már ezzel is sokat javíthat otthona energiáján. Tehát a feng shui tízparancsolatáról van szó, mely alkalmazásával a jólét beköszönt otthonunkba. Íme a feng shui tízparancsolat!
* Nagyon fontos a bejárati ajtó. Az ajtó környékén legyen rend, tisztaság. Ez kihat az egészségünkre, főleg a fejet, a szájat, az ételt, a fogakat jelképezi. Ha sok széjjelhagyott holmi, piszkos cipők, söprű, vödör, fölmosórongy, esernyő, macska edénye vagy egyéb nem oda illő holmi fogad ott bennünket (akár kívül, akár belül), akkor gondunk lesz nemcsak fogunkkal, az étel beszerzésével vagy emésztésével, de életünk minden területén is, főleg a karrier terén.
* Rendszeresen takarítsunk, mert a nemkívánatos lerakódásokat legjobban egészségi állapotunk sínyli meg.
* Az ablakokat, tükröket és ajtókat rendszeresen mossuk le, fényesítsük ki, mert azok a szemünk egészségére hatnak ki, és arra, hogy észrevegyük és kihasználjuk a kínálkozó lehetőségeket az életünkben.
* Nem szabad fölhalmozni semmilyen elromlott háztartási gépet, nem működő elektromos eszközöket, nem működő órát, limlomot, lepattant és megrepedt edényeket, de még a mosatlant és szennyest sem szabad sokáig, mert gonosz egyének, megromlott kapcsolatok és negatív energiák jelennek meg életünkben.
* Otthonunk keleti részére tegyünk egészséges virágot vagy képet növényekről, esetleg vízről, hajóról vagy halacskáról, ez jó egészséget hoz, emellett javítja a családi kapcsolatokat is.
* A bejárati ajtóból állapítsuk meg, merre van a bal felső sarok, s ennek környékére tegyünk pénzt, perselyt, tálacskát aprópénzzel, mert ez meghozza a pénzbeli gyarapodást.
* Szórjunk hetente vagy havonta egy kis sót az ajtó és az ablak elé, jól szellőztessünk ki, s valamilyen kellemes illatú füstölővel tisztítsuk meg otthonunk energiáit. Ez véd a negatív energiáktól is.
* A hálószobánkba vagy bármelyik ajtótól nézve a jobb felső sarokba tegyünk páros dolgokat, és néha gyújtsunk meg egy piros és egy rózsaszínű gyertyát, hogy érzelmi életünk jó legyen.
* Engedjünk be elegendő fényt, tiszta levegőt, kellemes zenét otthonunkba, ezáltal pozitív energiákat, új lehetőségeket és egészséget vonzunk be.
* Ágyunkat tartsuk rendben, ágyneműnket sűrűn cseréljük és gondosan igazítsuk meg a takarót, amikor fölkeltünk, mert szerelmi életünkre és egészségünkre hat ki legjobban az ágyunk tisztasága és rendben tartása.
Tehát ezek voltak az alapdolgok, amelyek mindenkire vonatkoznak. Ám figyelembe kell venni azokat a dolgokat is, amik egyéniek. Például mit ábrázolnak a képek, amelyek a falon lógnak? Reikienergiával segítettem egy genetikailag beteg kislányt. A falon egy síró kislány képe volt, már az ő születése előtt. Ez a kép semmiképpen sem tett jót a kislánynak, sem a szüleinek. Milyen állapotban vannak a virágok az otthonunkban? Ha szúrós virágok vannak, kaktuszok, akkor a szurkálódások, a sérelmek gyakoriak lesznek életünkben. Ha sínylődik a virág, ha nem távolítjuk el róla az elsárgult leveleket, akkor az egészséggel lesz probléma. Ha egészséges, gyönyörű virágaink vannak, akkor az egészség is javul, főleg, ha a keleti részben vannak, vagy a bagua egészség területén. Fontos tudni, hogy négyszög alakú-e az alaprajz, vagy vannak-e rajta kidudorodások, vagyis többletek, esetleg bemélyedések, vagyis hiányok. Az is fontos, hogy ez melyik égtájon és melyik bagua területen van. Ekkor megmondhatom, hogy melyik falra vagy szobába mit kell tenni. Leginkább a bagua tükör segít, akár a tüköróra, akár a benti trigramos tükör, akár a rúnagramos tükör. Vannak még helyek, ahova kristály kell, esetleg más energiagyógyítás, de ez mind attól függ, hogy mi a problémánk, esetleg mit akarunk bevonzani, de ha az építkezés miatt van probléma, tehát nem tökéletes a négyszög alak, vagy kintről jönnek rossz hatások, akkor fontos cselekedni előre, hogy megakadályozzuk a bajt, vagy legalább enyhítsük.
– Értem. És milyen rossz hatások jöhetnek kintről?
– Amikor szemben állunk a kapunkkal vagy a főbejárattal, nem szabad, hogy a bal felőli ház, vagy bármi, ami balról van, például egy óriási fa vagy trafó magasabb legyen a jobb oldalinál, mert ez rosszat hoz a ház lakóira. Ezt speciális kinti bagua tükörrel lehet kivédeni, s ez a dolog tényleg nagyon fontos, rendkívüli védelmet ad. Ez a kinti bagua tükör megvéd a negatív energiáktól, irigy szomszédoktól, de a rossz környezet romboló energiáitól is. Rossz környezet alatt temetőt, romos épületeket, sínek közellétét, posták és gyárak közellétét, vágóhíd közellétét, orvos vagy kórház közellétét értek, de az sem jó, ha valamilyen éles szög, épület éles sarka néz ablakunk felé, vagy az otthonunk az út végén van (direktbe jönnek felénk az autók). A jó hír az, hogy idejében cselekedni kell, mert ha évekig ilyen helyen lakunk, akkor az életcsapások nem kerülnek el bennünket.
– Igen, nekem kell egy kinti bagua tükör, mert temető közelében lakom, s van egy hiányzó sarok az otthonom alaprajza szerint, méghozzá délnyugaton, erre kellene valami.
– Délnyugat a szerelem területe, mivel önnél hiányzik ez a terület, biztosan van valami hiány az életében is e téren. A megfelelő tükröt küldöm belülről arra a falra, s küldök mellé szerelem talizmánt is, mely egy kristályt is tartalmaz, s a kristály helyét is meghatározom.
– Ez tényleg találó, a válásom óta évekig nem volt senkim. A gyermekemnek sem sikerülnek a kapcsolatai. Talán tényleg ebben rejlik a baj. Köszönöm!