2024. április 25., csütörtök

A költőre emlékeztek muzslyai szobránál

A muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad tagjai a művelődési egyesület előtt, a tavaly november elején felállított szobornál emlékeztek névadójukra, Sziveri Jánosra, a falu szülöttére, a költő halálának évfordulóján. Első alkalommal tudtak mécsest gyújtani, és méltóan emlékezni.

Sziveri János 31 éve hunyt el, Budapesten, a Farkasréti temetőben nyugszik. A halála után, néhány évre rá Muzslyán a barátai, tisztelői megalapították a Sziveri János Művészeti Színpadot, amelyet N. Czirok Ferenc álmodott meg, és sajnos már nem érhette meg a régi álom megvalósulását, hogy szobrot emeltessenek a nagy költőnek.

Kovács Jolánka, a Színpad művészeti vezetője szerint a szobrot nézve olyan érzése van az embernek, mintha Sziveri elgondolkodva nézne a falu központja felé, azon tűnődve, milyen volt egykoron, fiatal korában a szülőfaluja, és vajon milyen ma... A Sziveri Színpad tagjainak nagy álma immár megvalósult, lett a falu központjában egy szobor, most már csak azt várják, hogy újra „megszólalhassanak”, hogy újra lendületet kapjanak, hogy újra lehessen irodalmi esteket szervezni, rendezvényeket megtartani, mert már egy éve kénytelenek voltak szüneteltetni az ilyen jellegű estjeiket, és abban bíznak, mielőbb újraindulhat a tevékenység, Sziveri szellemiségét tovább éltetve.