2024. április 16., kedd

Vasárnap volt a nemzetközi füstmentes nap

A világnap alkalmából a Vöröskereszt szenttamási aktivistái akciókat szerveztek

A nemzetközi füstmentes napon a Vöröskereszt városi szervezetének tagjai és önkéntesei az Idea szupermarket aulájában egy fiatal önkéntes által tervezett szórólapokat terjesztettek, amelyeken a dohányfüst káros hatására hívták fel az emberek figyelmét, és rámutattak arra, hogy az élet sokkal jobb dohányfüst nélkül.

A szórólapon az első kép üzenete az, hogy a dohányosoknak a csípős és fűszeres ételek helyett inkább a gyümölcsök fogyasztása ajánlott, a másodikon egy fegyver látható, a szerző szerint a cigaretta ugyanolyan veszélyes, a harmadik ábra pedig a dohányosok fekete tüdejét szemlélteti.

Goran Radovanović, a Vöröskereszt helyi szervezetének új titkára elmondta, a már hagyományossá vált akció célja az, hogy felhívják a polgárok figyelmét a dohányzás káros hatásaira.

− A helyi szervezet tagjai mellett az akcióba önkéntesek is bekapcsolódtak. Ezenkívül folyamatosan jelen vagyunk az egészségházban is, ahol a védőoltást igénylő polgároknak segítünk a szükséges űrlapok kitöltésénél – mondta Radovanović.

Hozzátette, az előttünk álló időszakban külön odafigyelnek arra, hogy minél több fiatalt bevonjanak a szervezet munkájába.