2024. március 29., péntek

Új Apolo gyógyszertár nyílt a Tóparton

Zentának ezen a részén nem volt gyógyszertár – Járvány idején az immunerősítők és a vitaminok a legkeresettebbek

Hétfőn délelőtt Zentán a Tóparton az önkiszolgáló közelében újabb Apolo gyógyszertár nyílt. Az új patika megnyitója alkalmával a tulajdonossal, Szabó Szilvia gyógyszerésszel beszélgettünk.

– Az első Apolo gyógyszertárat még 2007-ben nyitottuk meg Moholon. Immár 13 éve vagyunk jelen három Tisza menti község öt településén. A Tópart utcában most megnyitott gyógyszertárunk immár a nyolcadik a sorban. A városnak ezen a részén még nem volt a közelben gyógyszertár. Az idősebb polgároknak, akik rendszeresen szednek valamilyen gyógyszert, ezentúl nem kell a város másik felébe vagy a központba elgyalogolniuk, hogy hozzájussanak a szükséges készítményekhez, mindezt lakóhelyük közelében is be tudják szerezni. A receptre kiírt gyógyszerek is felvehetők az Apolo gyógyszertárakban. Nem kell minden hónapban kiíratni a gyógyszereket, az elektronikus recept lehetővé teszi, hogy fél évig se kelljen elmenni az orvoshoz újabb gyógyszeradag kiíratásához. Elegendő csak nálunk jelentkezni a betegkönyvvel, és kiváltható a kívánt gyógyszerkészítmény.

A gyógyszerész elmondta, hogy a jelenlegi vírusjárványos időszakban legtöbben a vitaminos készítményeket, az immunerősítőket és a fertőtlenítőszereket keresik. Hozzátette, a gyógyszertáraikra jellemző, hogy nemcsak a legszükségesebb gyógyszereket forgalmazzák, hanem szélesebb termékkínálat várja a polgárokat.

– Ez vonatkozik a gyermekkozmetikumokra, babaápoló kellékekre, játékokra, valamint a gyógyászati segédanyagok és egyéb, gyógyszernek nem minősülő készítmények széles skálájára egyaránt. Fontos megemlíteni, hogy jelen pillanatban a járványhelyzetre való tekintettel az orvosokhoz egyre nehezebb bekerülni, ezért nagyon fontos, hogy minden gyógyszertárunkban gyógyszerészek és szakképzett gyógyszerésztechnikusok dolgoznak. Az Apolo gyógyszertárakban tizenkét gyógyszerész és huszonhárom gyógyszerésztechnikus áll a polgárok rendelkezésére – mondta Szabó Szilvia a tóparti Apolo gyógyszertár megnyitása alkalmával.

Ajándék a nyugdíjasoknak

Az újonnan megnyílt Apolo gyógyszertárban a megnyitó alkalmával a tulajdonos vérnyomás- és vércukorszintmérőket ajándékozott a zentai nyugdíjasok egyesületének. Az adományt Kőrösi Ferenc nyugdíjas és Híres Ede, az egyesület végrehajtó bizottságának a tagja, a nyugdíjasok helyi újságjának a szerkesztője vette át.

⚕️ Ma nyitott új gyógyszertárunk Zentán, a Tópart utca 96-os szám alatt. (Galéria ⬇️) ⚕️ Danas smo otvorili novu Apolo apoteku u Senti, u ulici Topartska broj 96. (Galerija ⬇️)

Posted by Apoteka APOLO Gyógyszertár on Monday, February 1, 2021