2024. április 23., kedd
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Az idén 72 millió dinárral támogatják a sportprogramokat

Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár bejelentette, február 1-jén meghirdetik a 2021-re vonatkozó pályázatsorozatot a sport és sportinfrastruktúra területén megvalósuló projektek finanszírozására.

– Hétfőn öt pályázatot írunk ki a sport és a sportinfrastruktúra területén, a projektek finanszírozására összesen 72 millió dinárt különítettünk el. Az ifjúságpolitika területén február első felében várhatók pályázatok – emelte ki a titkár.

Négymillió dinárt különítettek el a női sportágak erősítésére. A pályázati kiírás március 1-jéig tart. Az idén ötmillió dinárt biztosítanak a nemzetközi sportversenyeken való részvételre. A sportszervezetek április 1-jéig jelentkezhetnek. A sportinfrastruktúra, azaz a vajdasági sportlétesítmények építésére, karbantartására és felszerelésére irányuló projektek finanszírozására 41 millió dinárt szánnak, melyre június 1-jéig pályázhatnak az érdeklődők. Ezenkívül 20 millió dinárt különítettek el olyan programok támogatására, melyek hozzájárulnak a sport fejlesztéséhez. A július 1-jéig tartó pályázat sportszervezeteknek, sportszövetségeknek, iskolai sportszövetségeknek és helyi önkormányzatoknak szól. Kétmillió dinárt szánnak a vajdasági iskolák és egyetemek sportolási lehetőségeinek kibővítésére, a pályázati határidő július 1-je.

A pályázatokkal kapcsolatos részletes információkat a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság honlapján teszik közzé: www.sio.vojvodina.gov.rs.