2024. április 24., szerda

Novak lemondta, majd mégis játszott

Az adelaide-i bemutatóval és a vasárnap kezdődő két 500-as rangú női torna, a Yarra Valley Classic és a Gippsland Trophy elnevezésű versenyek sorsolásával kezdődött meg Melbourne-ben a háromhetes ausztráliai turné, amelynek során, a Grand Slam-tornákat is beértve, összesen nyolc egyéni (három férfi- és öt női) tornát, valamint az ATP-kupa csapatversenyt bonyolítják le. Az adelaide-i bemutató a lehető legfurcsábban kezdődött, hisz a bejelentett Novak Đoković helyett Filip Krajinović állt ki az olasz Jannik Sinner ellen. A zombori 6:3-ra nyerte az első játszmát, s lesétált a pályáról, átadva a helyét a sérülésre való hivatkozás után mégis beöltözött világelsőnek, aki szintén 6:3-ra győzött.

Ma sorsolnak a hétfőn kezdődő két 250-es férfitornára (Great Ocean Road és Murray River), hétfőn ejtik meg a harmadik női 500-as, a szerdán kezdődő Grampians Trophy nevű torna sorsolását, kedden kezdődik az ATP-kupa.

ADELAIDE. – A bemutatón: Krajinović és Đoković–Sinner 6:3, 6:3, Nadal–Thiem 7:5, 6:4. Nők: S. Williams–Oszaka 6:2, 2:6, 10:7.