2024. március 28., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Vereség és vezéráldozat

Jürgen Klopp Liverpoolja a rivális Tottenham ellen vetett véget az öt meccse tartó nyeretlenségi sorozatának. A Vörösök egy rendkívül izgalmas mérkőzésen 3:1-gyel felülmúlták Mourinho gárdáját. A Tottenham a vereség mellett azon is bánkódhat, hogy a csapat jelenlegi legjobb játékosa, Harry Kane többször is ápolásra szorult, a félidőben pedig le kellett cserélni: az angol válogatott támadó mindkét térde megsérült, így a Spurs néhány hétig nem számíthat rá.

Olaszországban és Spanyolországban a nemzeti kupaküzdelmeken volt a sor csütörtökön este. A Coppa Italia negyeddöntőjében a Napoli szemkápráztató játékot mutatott: Gattuso legénysége az első játékrész végén már 4:0-ra vezetett, az ellenfél Spezia pedig csak két góllal tudott ráijeszteni a kék mezesekre a hajrában. A spanyol Király-kupában még nyolcaddöntős párharcokat bonyolítottak le. A Granada hat góllal elintézte a Navalcarnerót, míg a bilbaói Athletic 2:1-re legyőzte a madridi gárdákat búcsúztató Alcoyano együttesét.
Angol bajnokság, 20. fordulóban: Tottenham–Liverpool 1:3. Az élcsoport: Manchester City (1) 41, Manchester United 40, Leicester 39 pont stb. Coppa Italia, negyeddöntő: Napoli–Spezia 4:2. Spanyol Király-kupa, nyolcaddöntő: Navalcarnero–Granada 0:6, Alcoyano–Athletic 1:2.

Jól teljesítenek a magyar légiósok

A Leipzigban légióskodó Gulácsi Péter és Willi Orbán, valamint a Freiburgban futballozó Sallai Roland is bekerült az elmúlt félév legjobbjai közé a Bundesligában a Kicker összesítése szerint. A magyar kapus Gulácsit a legutóbbi ranglistához hasonlóan ezúttal is Manuel Neuer, a címvédő és BL-győztes Bayern hálóőre mögé sorolták a második helyre a poszt rangsorában. A védők között Orbán új belépőként a negyedik helyre került. Az indoklásban a Kicker kiemelte: a magyar válogatott középhátvédje az elmúlt félévben klubcsapatának legjobbja volt a hátsó alakzatban. A szélsők között Sallai a 12. helyen végzett a listán.