2024. április 18., csütörtök

Ma este: A Dal

Ma este lesz A Dal 2021 első válogatója. A Duna Televízió nézői tíz produkciót láthatnak a 19 óra 35 perckor kezdődő műsorban.

Az első válogatóban Galda Levente (dalának címe: Eredő), Hajdu Erik (Szürke madár), a Mudfield (Nincsen szerencsém), Nagy Adri (Hol voltál?), a Name Project (Altass el!), Siklósi Balázs (Csak egy Igen), Sőti Barbi (Érezz idebenn), Szőke Nkioletta (Új esély), a Tortuga (Törnek az ablakok) és Veréb Tomi (Miénk volt a világ) lép színpadra.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; valamint a zsűriben idén először helyet foglaló Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész véleményezi.

Idén is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét sms-szavazáson keresztül, így ezúttal is aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak. A szavazás részletei a mai adásban derülnek ki; az elődöntőbe öt dal jut tovább.

Az első válogató extra fellépője Vincze Lilla és Ember Márk lesz, akik közös produkcióval készülnek.

Az adás után, 21 óra 45 perctől exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. A műsorban az előadók és a zsűri is számos érdekességgel szolgál a produkciókról, izgalmas kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetővel, Forró Bencével és Korsós Judit Lolával.

A Dal 2021 honlapján (adal.hu) mind a negyven dal meghallgatható, emellett a műsor Facebook- és Instagram-oldalán találhatók részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.