2024. április 19., péntek

Hogyan juthatunk hozzá az első 30 euróhoz?

Siniša Mali pénzügyminiszter ismertette a mindenkinek járó állami támogatás részleteit

Az állam kétszer harminc euró támogatást szavatol a legújabb járványügyi gazdaságélénkítő intézkedések részeként minden felnőtt polgárnak.

Siniša Mali pénzügyminiszter vasárnapi nyilatkozatában arról számolt be, hogy április második felében veszi kezdetét a polgárok jelentkezése az állami segélyre, a kifizetések pedig májusban és novemberben történnek meg. Mint ismeretes, a nyugdíjasok 50 eurós támogatásra számíthatnak, ezzel kapcsolatban azonban semmilyen teendőjük sem akad, automatikusan kézhez kapják azt a minisztertől hallottak alapján.

A tárcavezető ismertette, hogy a tavaly alkalmazott rendszer alapján zajlik majd le a jelentkezés a 30 eurós támogatásokra: az állami kincstár weboldalán és telefonon is lehet majd igényelni, mint a száz eurós segélyt 2020-ban. A nyugdíjasok szeptemberben kapják kézhez az 50 eurót, jegyezte meg.

Mali pontosította: egy jelentkezés elegendő lesz ahhoz, hogy az illetőnek a számlájára befizessék mindkét részét az összesen hatvan eurós segítségnek, nem kell két alkalommal regisztrálni majd annak ellenére, hogy a fizetés ezúttal nem egyszerre történik.

A pénzügyminiszter emlékeztetett: az állam összesen 235 milliárd dinárt fordít a gazdaságélénkítő intézkedések finanszírozására, beleszámítva a cégek számára jóváhagyott támogatások összegeit is.