2024. április 20., szombat

A hétvégén szünet, hétfőtől oltás

A Magyarkanizsai Egészségház igazgatónője, Gyólay Karolina nyomatékosan kérte a lakosságot, a községbelieket, hogy az interneten regisztráljanak, és igényeljék a védőoltást, hiszen csak pár kattintás az egész. Kérjenek segítséget a fiatalabbaktól, ezzel az ő munkájukat is tehermentesítik némileg, ugyanis nagyon sokan hozzájuk fordulnak, ami természetesen nem baj, csak a munka gyorsítását eredményezi, ha az ápolók az oltást zavartalanul végezhetik. Elmondta ugyanakkor azt is, hogy pénteken húsz mozgásképtelen személyt kellett védőoltásban részesíteniük, akikhez házhoz mentek, illetve tizenhárom személy szerepel a listán, akik az interneten jelentkeztek be. Csütörtökön pedig az egészségház jelentett be negyvenöt személyt, akik az ő segítségüket kérték az igényléshez. A vakcinából van, kérhetik, és folyamatosan adják is a magyarkanizsai községbe tartozóknak az egészségházban.

Zentán az egészségházban pénteken újabb harminc személy vehette fel a kínai gyártmányú védőoltás első adagját. Surján Gusztáv igazgató elmondta, hogy a hétvégén ezúttal nem oltanak, viszont hétfőtől ismét jöhetnek a már bejelentkezett és időponttal rendelkező polgárok. Védőoltásuk mindig pár napra előre van elegendő, és ahogy fogy a készletük, Nagykikindáról úgy érkezik az újabb adag.

Ami a Zentai Közkórházat illeti, ott már az alkalmazottak revakcinálására került sor. Mint beszámoltunk róla, január 8-án kapták az ott dolgozók közül száztízen a Pfizer–BioNTech által kifejlesztett vakcinát, amelyre a jelentkezés önkéntes alapon történt. Erre következett tegnap az újraoltás.

Az Adai Egészségházban pénteken tizennégy személy vette fel Covid-19 elleni kínai védőoltást. Dr. Balog András igazgató elmondta, hogy szombatra és vasárnapra nem kaptak újabb listát a beoltandó személyekről, mert nincs kit beoltani. Hétfőre vonatkozóan egyelőre nem tudott információval szolgálni arról, hogy hány személyt olthatnak be, és milyen vakcinával.