2024. április 19., péntek

Nagy az érdeklődés az oltás iránt

Szenttamáson egy hét alatt 501 személyt oltottak be

A szenttamási Dr. Đorđe Bastić Egészségházban folyamatosan oltják azokat a polgárokat, akik elektronikus úton igényelték a vakcinát. Dr. Olga Pivnički, az oltás folyamatát koordináló általános orvos lapunknak elmondta, a napokban 501 polgárt oltottak be, és a jelentkezők száma érezhetően növekszik. A kínai Sinopharm vakcinát csupán szerdán 140 személynek adták be, és 21 nap múlva megismétlik.

− A beoltott polgároknál egyelőre nem jelentkeztek oltási szövődmények. Nagyon elégedettek vagyunk a jelentkezéssel, sokan érdeklődnek a vakcina iránt. Ennek ellenére nem kell sokat várakozni, nincsenek sorok, hiszen minden elektronikusan történik, azaz a polgárok az előre megadott időpontban érkeznek és távoznak, teljesen zökkenőmentes minden – mondta a szenttamási egészségház orvosa.

Kínai védoltás a szenttamási egészségházban (Paraczky László felvétele)

Kínai védoltás a szenttamási egészségházban (Paraczky László felvétele)

Hozzátette, mindazok, akik szeretnék felvenni a vakcinát, de nincs számítógépük, a községháza 9-es számú irodájában jelentkezhetnek, ahol a regisztráció mellett az űrlap kitöltésénél is segítenek.

Annak érdekében, hogy a várakozási idő a lehető legrövidebb legyen, és az oltás mielőbb megtörténjen, önkénteseket is bevontak az egészségházban folyó munkába. A Vöröskereszt helyi szervezetének aktivistája, Jovan Maksimov a helyszínen segít a polgároknak az űrlapkitöltésében.