2024. április 20., szombat
KREATÍV PERCEK

Recepciós iroda megújult élete

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá.

Az alábbiakban hazánk egyik legnagyobb építőelemeket, tetőcserepet gyártó cég recepciós irodájának tervezését mutatom be.
A recepciós iroda berendezése, bútorzata már évtizedek óta alkalmas volt feladatának ellátására, ám időszerű volt a felújítás, a régi megkopott bútor helyettesítése újjal. A helyiség funkcióit is újragondoltuk, a mai kornak, az új szokásoknak megfelelően. A feleslegesnek mutatkozó falelemeket bontásra ítéltük.
Az iroda egyik részében a továbbiakban is az iratok átvételéhez szükséges, a már korábban kialakult funkciók ellátásához alakítottuk ki a bútorzatot, a meglévőhöz képest kisebb változtatásokkal. A másik részben egy várakozó részleget kellett létrehoznom, amelyben a várakozó ügyfél le tud ülni, újságot olvasni.

Fontos volt, hogy a továbbiakban is meglegyen a helyük a meglévő elektronikus és informatikai berendezéseknek, amelyek a belépéshez és a biztonsághoz tartozó szolgáltatásokat rendeltetés szerint elvégzik.
A teljes helyiséget a fa barnás árnyalatával és a szürke egyhangúságával tettük impozánssá, mindezt a cserép terrakotta színével hangsúlyoztuk. A recepciós dolgozók számára saját személyes tárgyainak elhelyezésére a háttérben lévő falra szekrényeket helyeztünk el, melyeket rácsszerű térelválasztóval tettük bensőségesebbé a közösségi rész irányába.
A felújítás során változtatásokat végeztünk az épület külső kinézetén is, melyen a fehér és terrakotta színek dominálnak.

***
Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.