2024. április 19., péntek
SZÉPSÉGÁPOLÁS

Ünnepi kényeztetés

Ha még mindig ünnepi hangulatban vagyunk, de pihentetni szeretnénk a bőrünket a karácsonyi vagy az újévi csinnadratta után, akkor most kihasználhatjuk az időnket arra, hogy házi készítésű kozmetikumokkal kényeztessük magunkat. A hétköznapi alapanyagokat egy jól felszerelt bioboltban vagy patikában is beszerezhetjük és az elkészítésükkel sem kell sokat bajlódnunk. Arról nem is beszélve, mennyivel megnyugtatóbb érzés az, ha valami olyat kenünk fel magunkra, amit mi magunk állítottunk össze és ismerjük az összetevőit.

Illatos testápoló tömb

Hozzávalók: 30 g méhviasz, 30 g kókuszolaj, 30 g kakaóvaj, 10–20 csepp tetszőleges illóolaj (pl vanília, fahéj, szegfűszeg illatú).
Vízgőz felett az illóolaj kivételével olvasszuk össze a hozzávalókat, de ne forraljuk fel. Ha kicsit kihűlt, adjuk hozzá a választott illóolajat, és öntsük jégkocka-, bonbon- vagy sütiformába. Helyezzük hűtőbe a formákat, és várjuk meg, amíg teljesen megszilárdulnak.

Mézes-fahéjas arcpakolás

Hozzávalók: 2 ek. méz, 1-2 ek. fahéj.
Keverjük el a hozzávalókat és vigyük fel bőrünkre 20 percre, majd alaposan mossuk le. A méz remekül hidratálja a bőrt, míg a fahéj fokozza a vérkeringést, ezáltal megtörténhet, hogy egy kicsit bizsergető hatást is érezni fogunk az arcpakolás felhelyezése után. Akinek bőrbetegsége van, mellőzze a pakolás használatát, hiszen a fahéj és a méz együttes hatása révén kitágulnak az erek. Vitaminhiányos bőrre ajánlott.

Almás-fahéjas arcpakolás

Hozzávalók: fél alma, 1 tk. méz, 1 kk. fahéj.
Törjünk össze egy kimagozott és meghámozott almát, majd keverjük el a többi összetevővel. Oszlassuk el a bőrön és hagyjuk hatni 15 percig, majd langyos vízzel öblítsük le. A savas gyümölcs redukálja a faggyútermelést és baktériumölő hatása van. Az érzékeny bőrűek csak rövid ideig tartsák az arcukon.

Narancsos testvaj

Hozzávalók: 1 csésze kókuszolaj, 3 ek. kakaóvaj, 5 csepp mandulaolaj, kb. 35–40 csepp narancs illóolaj.
Vízgőz felett olvasszuk össze a hozzávalókat az illóolaj kivételével. Várjuk meg míg kihűl, majd adjuk hozzá az illóolajat. Öntsük keverőtálba, és kézi habverő segítségével keverjük habosra. Mikor a krémünk elérte a megfelelő állagot, kanalazzuk üvegcsékbe.

Szilveszteri sminktippek

Talán nem ez a szilveszteri buli lesz az évezred partija, de attól még megadhatjuk a módját az ünneplésnek. Ha kiválasztottuk a megfelelő ruhát, és eldöntöttük, hogyan viseljük a frizuránkat, egy mutatós sminket is feltehetünk. A rúzs esetében a klasszikus vörös árnyalat tökéletes választás lehet, de ha nem szeretjük az intenzív színeket, helyette egy sötétebb bézs árnyalatot is kipróbálhatunk.
Hogy az ünnepi ragyogás se maradjon ki ezen a napon, érdemes a csillogó sminktermékek között válogatni a szemfestékeket illetően. Készítsünk magunknak egy laza füstös sminket arany, rosegold vagy ezüstös pigmentekkel, amit egy bőrszínű matt szemfestékalapra viszünk fel. A szemgödröt a natúr szín sötétebb árnyalatával árnyékolhatjuk, majd feltehetünk egy fekete vagy más sötét színű tusvonalat is. Ha elég ügyesek vagyunk, alkotásunkat egy sor műszempillával is feldobhatjuk, de ha ennek saját felviteléhez nem vagyunk elég bátrak, akkor kétszeresen kenjük át szempilláinkat a szempillaspirállal. Az arcpír és a highlighter használata se maradjon ki, hisz a szilveszter a csillogásról szól.