2024. március 29., péntek
ZOMBOR

Járható utakat, nagyobb biztonságot

Zombori látogatása során dr. Zoran Tasić, a tartományi energetikai, építkezési és közlekedési titkár helyettese ismertette Antonio Ratković polgármesterrel a titkárságnak és a tartományi kormánynak a helyi téli szolgálatok szinkronizálását és az iskolák környékén a közlekedésbiztonság növelésére irányuló célokat.

A titkárhelyettes, miután megtekintette a Szerbiai Utak Közvállalat helyi telepét, közölte, hogy Zombor remekül megszervezte a téli szolgálat esetében a helyi kapacitásait, és kapcsolatát meg együttműködését az állami közvállalat telephelyével. Arra is kitért, hogy a titkárság az elmúlt év végén hárommillió dinárt hagyott jóvá Zombor javára az iskolák körüli szignalizáció kihelyezésére, egy körforgalom tervének kidolgozására, valamint fényjelzések telepítésére az útkereszteződéseknél.

– Eddig 65 vajdasági iskola környékét sikerült a közlekedés tekintetében biztonságosabbá tennünk, és bízom benne, hogy a következő négy év során a további 450 iskolában is sikerül növelnünk a gyerekek közlekedésbiztonságának szintjét – nyilatkozta a titkárhelyettes.

A polgármester ismertette, hogy a helyi téli szolgálatnak 85 kilométer hosszúságban kell megtisztítania a településeket összekötő, községi jellegű utakat a hótól.

– A város számára a téli időszakban a legfontosabb, hogy tiszták legyenek az utak, az utcák és a járdák, ezért fontos a városi téli szolgálat és a Szerbiai Utak helyi telephelye munkájának összehangolása – fejtette ki Ratković. Hozzáfűzte, hogy a korábbi évekhez képest eltérő módon szervezte meg a város a falvakban a hó eltakarítását. Helyi lakosok állnak készenlétben gépeikkel, amelyekhez a város biztosítja az üzemanyagot és a kezelőik munkabérét.