2024. március 28., csütörtök

Összehangolt munkával a tiszta utakért

A tél még korántsem ért véget, és könnyen megtörténhet, hogy a szabadkai utak és járdák tisztán tartásával megbízott téli szolgálatnak újra az utakra kell küldenie munkagépeit. Az elmúlt időszakban több alkalommal is havazásra ébredtünk, így elmondhatjuk, hogy a téli szolgálat munkagépei ezen a télen nem tétlenkedtek. Szabadka Város területén az utak hótól való megtisztítását egyrészt a Vojput Közvállalat, másrészt a helybeli Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat megbízásából a verbászi Extra Auto Transport Kft. végzi. Szerdán Szabadkára látogatott dr. Zoran Tasić tartományi energetikai, építészeti és közlekedési titkárhelyettes. A látogatás célja az érintettek elmondása szerint a lokális és a központi téli szolgálatok közötti minél hatékonyabb együttműködés elősegítése volt.

Zoran Tasić a Szabadka polgármesterével, Stevan Bakićtyal és munkatársaival folytatott beszélgetést követő sajtótájékoztatón a téli szolgálatról, valamint a közlekedésbiztonság javítása érdekében végzett tevékenységükről is szót ejtett.

A Vojput Közvállalat téli szolgálatának gépparkja (Fotó: Gergely Árpád)

A Vojput Közvállalat téli szolgálatának gépparkja (Fotó: Gergely Árpád)

– Látogatásom elsődleges célja, hogy a helyi jellegű téli szolgálatok munkáját összhangba hozzuk a Szerbia Útjai Közvállalat téli szolgálatával. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy elengedhetetlen a kommunikáció a közvállalat és helyi jellegű téli szolgálatok között annak érdekében, hogy az utak tisztán tartása minél hatékonyabb legyen. Emellett sok szó esett az általam képviselt tartományi titkárság hatáskörébe tartozó egyéb kérdésekről. A titkárságunk a tavalyi év folyamán csaknem egymillió dinárt hagyott jóvá Szabadka Város egyik projektjére, aminek részeként egy sebességmérőtáblát helyeztek ki a településen, aminek köszönhetően javult a közlekedésbiztonság. Az idén is több formában igyekszünk javítani a közlekedésbiztonságot, és bízom benne, hogy Szabadka Város képviselői a jövőben is élni fognak a lehetőségekkel – fogalmazott Zoran Tasić.

Az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója, Predrag Radivojević a médiának adott nyilatkozatában a közvállalat hatáskörébe tartozó utak tisztításáról ejtett szót.

– A téli szolgálatunk a tervei és programja alapján november elseje és április elseje között 127 kilométer városi és ugyanennyi peremvárosi utcáról visel gondot, emellett a Palics Természeti Park területén további 2,7 kilométernyi utat tart rendben. Emellett 846 000 négyzetméternyi járdát, teret és kerékpárutat rendez a városban, és körülbelül 56 000 négyzetméternyi járdát és parkolót a Palics Természeti Parkban – fogalmazott Predrag Radivojević, akitől azt is megtudtuk, hogy a téli szolgálat elegendő mennyiségű sóval és zúzott kővel rendelkezik, és a munkagépeik is készen állnak egy esetleges jövőbeni havazásra.

A titkárhelyettes a nyilatkozatokat követően Predrag Radivojevićtyel, valamint a Vojput Közvállalat képviselőivel megtekintette utóbbi téli szolgálatának gépparkját a közvállalat szabadkai telephelyén.