2024. április 25., csütörtök

Idősek is, fiatalok is igénylik

Folyamatosan oltanak a Covid-19 ellen

Az Adai Egészségházban ezen a héten is folytatódott a Covid-19 elleni védőoltás beadása. Dr. Balog Andrástól, az intézmény igazgatójától megtudtuk, hogy hétfőn harmincöt, kedden tizenhárom személyt oltottak be kínai gyártmányú védőoltással. Szerdán további száznegyvennégy személy vehette fel a kínai vakcinát, valamint hat egészségügyi dolgozó a Pfizer–BioNTech védőoltást, miután az utóbbiak megbetegedés miatt nem részesülhettek a vakcinából az első körben, amikor az egészségügyi dolgozók vakcinációját végezték. A beoltottak között vannak idősebb és fiatalabb személyek is. Az intézményben csütörtökre is megkapták a védőoltásra várók újabb névsorát, amelyen tizenöt név szerepel, akiket majd kínai védőoltásban részesítenek.

Magyarkanizsán a szerdai nap folyamán összesen nyolcvanheten kapták meg a koronavírus elleni védőoltást. A kínai vakcina iránt igen nagy az érdeklődés, napról napra van dolguk az egészségügyi munkatársaknak. Az oltást orvosi vizsgálat előzi meg, maga az injekció beadása pedig ugyanolyan folyamat, mint bármely más védőoltásé. Akik már a második körön is túl vannak, jól érzik magukat, senki nem számolt be sem rosszullétről, sem más mellékhatásról. Gyólay Karolina, a Magyarkanizsai Egészségház igazgatónője folyamatosan kíséri a történéseket, nincs olyan szegmentuma az egészségházban történteknek, amelyet ne tartana szemmel, ugyanakkor közgazdász fejjel is gondolkodik. Elmondta, hogy fennakadás nélkül zajlik náluk a munka, ugyanakkor egy fontos dologra is figyelmeztetett.

Szépen kérjük a lakosságot, hogy mindenki jelentkezzen be az eUprava oldalra, csak azoknak az idős személyeknek az adatait fogadjuk telefonhívásra, akiknek nincs hozzátartozójuk, ismerősük, akik be tudnák jelenteni az eUprava oldalára védőoltás igénylésére – emelte ki az igazgatónő.

Zentán az egészségházban egy hete folyamatos a védőoltások beadása. Hétfőn hatvan személyt oltottak be, kedden harminchatot, szerdán pedig száznegyven személyt, és a vakcinációt csütörtökön is folytatják.